Nye værktøjer til at skabe innovation i offentlige indkøb

Ledelsesforankring, planlægning, behovsudforskning og markedsdialog: Fire støtteværktøjer til at skabe innovation i indkøb er klar.

Billede: Et af de fire nye støtteværktøjer handler om ledelsesforankring – en vigtig del af innovative offentlige indkøb.

I marts lancerede CO-PI en ny metode til at skabe større skala i innovative offentlige indkøb.

Skaleringsprocesser – eller fællesoffentlig skalering af innovative offentlige indkøb – kalder vi metoden, som samler flere offentlige organisationer om én fælles udfordring.

På den måde bliver det mere attraktivt for markedet at udvikle nye løsninger, og offentlige indkøb bliver en motor for innovation.

→ Se CO-PI's model for fællesoffentlig skalering af innovative offentlige indkøb

Hjælpe i arbejdet med innovative indkøb

Nu lancerer CO-PI fire konkrete støtteværktøjer til offentlige organisationer og private virksomheder, som arbejder med – eller overvejer at arbejde med – at skabe innovation i indkøb.

Værktøjerne er, som modellen i øvrigt, inspireret af det nationale program for leverandørudvikling (LUP) i Norge.

"Vi håber, at værktøjerne kan hjælpe offentlige organisationer i arbejdet med innovative indkøb, uanset om man primært er beskæftige med indkøb, innovation, udvikling eller noget andet. Det er ikke en nem proces, men værktøjerne kan forhåbentlig være en støtte," siger Anne Marie Berg, innovationskonsulent i CO-PI.

Bryder ned i overskuelige faser

Den første danske skaleringsproces blev lanceret i slutningen af marts og handler om mindre forbrug af råstoffer.

Region Sjælland har taget initiativ til skaleringsprocessen, som gennemføres i samarbejde med CO-PI og den grønne partnerskabsorganisation Gate 21.

Læs også: Offentlige og private går sammen om mindre grus i maskineriet

"Værktøjerne bryder nogle af de centrale overvejelser ned i overskuelige faser og overvejelser. Vores håb er, at det kan inspirere flere til at kaste sig ud i det," siger Anne Marie Berg.

Download de fire støtteværktøjer:

🔧 Værktøj til planlægning

🔧 Værktøj til ledelsesforankring

🔧 Værktøj til behovsudforskning

🔧 Værktøj til markedsdialog

Du kan også finde dem under de enkelte faser i skaleringsprocessen, som du finder herunder:

Prøv CO-PI's model for skalering af innovative indkøb

CO-PI's model for fællesoffentlig skalering af innovative offentlige indkøb har seks centrale skridt. Prøv modellen ved at klikke her: