Officielt: Center for Offentlig-Privat Innovation bliver forlænget

Regeringen har efter aftale med KL og Danske Regioner sat Center for Offentlig-Privat Innovations bevilling ind i finanslovsforslaget for 2025, som netop er fremsat.

Billede: CO-PI – som inden 2022 hed Center for Offentlig Innovation (COI) – er et nationalt center, der har eksisteret siden 2014.

Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI) fortsætter – også efter 2024.

Regeringen har efter aftale med KL og Danske Regioner sat Center for Offentlig-Privat Innovations bevilling ind i finanslovsforslaget for 2025, som netop er fremsat.

Styrker offentlig-privat innovation

Dermed kan CO-PI fortsætte arbejdet med at styrke offentlig-privat innovation, fortæller CO-PI's direktør Pia Gjellerup:

"Når vores ejere på denne måde bekræfter, at de ønsker CO-PI's arbejde fortsat, rummer det mange vigtige tilkendegivelser. Centralt står selvfølgelig fortsættelse af arbejdet med at styrke kvalitet, fremdrift og skala i samarbejdet mellem det offentlige og private virksomheder om fremtidens innovative løsninger. Men det er også en fornem anerkendelse af medarbejdernes daglige indsats. Og også en stærk opmuntring til de mange samarbejdspartnere, som er med i processerne," siger Pia Gjellerup.

"CO-PI faciliterer samarbejder på tværs af mere end 50 kommuner, regioner, statslige institutioner, offentlige selskaber og medlemsforeninger. De kan nu fortsætte dialogen med de mere end 100 virksomheder, som CO-PI årligt bringer ind i markedsdialoger om innovative løsninger, der fremmer grøn omstilling og skaber tid til velfærd. Vi glæder os til at skabe flere resultater sammen i de kommende år," fortsætter direktøren.

Til et nyt og højere niveau

CO-PI's mål er at tage offentlig-privat innovationssamarbejde til et nyt og højere niveau.

Det skal ske for at udvikle nye – og nødvendige – løsninger på konkrete samfundsudfordringer, som kan finansieres, implementeres og skaleres.

CO-PI's arbejde er fokuseret på tre indsatsområder:

  • Tidsbesparende teknologi, der understøtter velfærd
  • Klima, grøn omstilling og miljøforbedrende tiltag
  • Bæredygtigt byggeri

"CO-PI faciliterer samarbejder på tværs af mere end 50 kommuner, regioner, statslige institutioner, offentlige selskaber og medlemsforeninger. De kan nu fortsætte dialogen med de mere end 100 virksomheder, som CO-PI årligt bringer ind i markedsdialoger om innovative løsninger, der fremmer grøn omstilling og skaber tid til velfærd."

Pia Gjellerup, direktør for CO-PI