Mød Sophie Krog Agergaard – vores nye kollega, der skal arbejde med grønne skaleringsprocesser

Hvis der er to ting, Sophie Krog Agergaard sætter pris på, er det grønne byrum og cirkulær økonomi. Inden hun landede i CO-PI, har Sophie været med til at udvikle innovative løsninger som det grønne bymøbel Urban Tree.

Billede: Sophie Krog Agergaard er medlem af netværket Sustainable Change Makers. Netværket samler unge, bæredygtige forandringsagenter på tværs af brancher, geografier og færdighedssæt og inspirerer til bæredygtig handling.

CO-PI bød i begyndelsen af oktober velkommen til en ny kollega.

Sophie Krog Agergaard er innovationskonsulent og bringer en stærk passion for bæredygtighed og cirkulær økonomi med sig.

Med i bagagen har Sophie en civilingeniøruddannelse i miljøteknologi fra DTU og erfaring som bæredygtighedskonsulent i CWare – en forsknings- og konsulentvirksomhed.

Affaldsudnyttelse og industriel symbiose

Sophie har specialiseret sig i at udvikle strategier og innovative løsninger, der optimerer affaldsudnyttelse, værdikæder, massestrømsanalyser og industriel symbiose.

Helt konkret har hun arbejdet med et projekt i startup-virksomheden Urban Tree, hvor hun har været med til at udvikle et multifunktionelt byrumsmøbel.

Urban Tree fungerer både som en bænk kombineret med et vandreservoir og plantekummer.

Billede: Et Urban Tree i Tivoli i København. Det bygges op af moduler i en ’cementfri’ beton bestående af 80% restprodukter. Blomsterkummerne stables oven på hinanden og fyldes med grønne planter. Øverst opsamles regnvandet i et tag, der leder vandet ned til planterne, så der sikres minimal drift.

Tværfagligt samarbejde skaber konkrete forandringer 

Sophie har også været projektleder på AshCycle-projektet, hvor fokus er på at udvikle metoder til at vurdere potentialet for industrielle symbioser inden for vand, energi og affald.

Tiden i et startup-miljø har givet Sophie en solid indsigt i, hvordan innovation kan accelerere den grønne omstilling.

"Jeg har arbejdet med innovation i flere EU-finansierede projekter med fokus på cirkulær økonomi – særligt industriel symbiose, og hvordan affaldsstrømme kan omdannes til værdifulde ressourcer i nye værdikæder inden for byggesektoren. Det har vist mig, hvordan nytænkning, fleksibilitet og tværfagligt samarbejde kan skabe konkrete forandringer og styrke udviklingen af fremtidens bæredygtige løsninger," siger Sophie.

Finde nye veje til cirkulært forbrug

Netop det fokus kan bringes i spil i CO-PI, når Sophie bl.a. skal være med til at finde nye veje til cirkulært forbrug af råstoffer i bygge- og anlægsprojekter.

Nytænkning, fleksibilitet og tværfagligt samarbejde kan skabe konkrete forandringer og styrke udviklingen af fremtidens bæredygtige løsninger

Sophie Krog Agergaard

Sammen med seniorprojektlederne Lærke Møller Sandsdalen og Julie Munk vil Sophie drive og facilitere samarbejdet i CO-PI's grønne skaleringsprocesser – aktuelt de to om emissionsfrie arbejdsmaskiner og mindre råstofforbrug i byggeriet.

Se projektsiden: Sammen om mindre forbrug af råstoffer

Ægte affaldsnørd - en interesse, der går langt tilbage

CO-PI’s tværfaglige tilgang og fokus på at samle branchen om fælles udfordringer er noget, Sophie fremhæver og særligt glæder sig til at være en del af.

"Jeg ser frem til at bygge videre på alt dette som innovationskonsulent hos CO-PI, hvor jeg håber at bidrage til at udvikle praktiske og effektive løsninger på de mange udfordringer, vi står overfor," siger Sophie.

Hun fortæller, at hun i sin fritid også er en ægte affaldsnørd, der elsker at upcycle gamle fund og give dem nyt liv – så meget, at hun er overbevist om, at hun har været krejler i et tidligere liv.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder, viden og inspiration – direkte i din indbakke. CO-PI's nyhedsbrev udkommer 1-2 gange om måneden. 💡