CO-PI udvider staben: Mød centerets to nye kolleger

Anne Marie Berg og Lærke Møller er nye konsulenter i CO-PI. De skal begge arbejde med innovation i offentlig-privat samarbejde.

Billede: Anne Marie Berg (tv) og Lærke Møller (th) kommer fra stillinger i henholdsvis VihTek – Videncenter for velfærdsteknologi, Region Hovedstaden, og partnerorganisationen Gate 21.

CO-PI byder velkommen til to nye konsulenter.

Anne Marie Berg og Lærke Møller skal begge arbejde med innovation i offentlig-privat samarbejde.

De to nye konsulenter fokuserer særligt på fællesoffentlig skalering af innovative offentlige indkøb.

→ CO-PI's skaleringsprocesser

Klogt at tænke på tværs

Anne Marie Berg er uddannet kulturgeograf. Hun har en ph.d. i byliv og -planlægning fra Københavns Universitet.

Anne Marie Berg kommer fra en en stilling hos VihTek – Videncenter for velfærdsteknologi, Region Hovedstaden, hvor hun beskæftigede sig med innovation og implementering i sundhedsvæsenet.

"Jeg glæder mig til at være en del af de nye skaleringsprocesser. Når jeg i mit tidligere job i regionen har arbejdet med ny teknologi til sundhedsområdet, har jeg kunnet se, at det vil være klogt at tænke på tværs – dels for at få  løsninger, der er integreret i infrastrukturen og understøtter gode arbejdsgange uden at være et system i sig selv, dels for at være attraktive for markedet at udvikle til," siger Anne Marie Berg.

"Jeg tror virkelig, det bliver spændende at prøve at samle forskellige aktører omkring de store udfordringer – og bidrage til den grundlæggende forandring, der gerne skal løfte velfærdsområdet. Det kræver et vist niveau at arbejde med den type system og forandring. Det tror jeg, vi kan med skaleringsprocesserne," fortsætter hun.

Indkøbere skal drive omstillingen

Lærke Møller er uddannet kaospilot i Aarhus.

Senest har hun været seniorprojektleder i Gate 21 og ledet projekter inden for både vedvarende energi, smarte bygninger og byudvikling samt cirkulær økonomi med fokus på byggeri, plast og tekstiler.

"Jeg har arbejdet med grøn og cirkulær omstilling i mange år. Det er grundtanken i mit virke. Og jeg har længe indset, at offentlige indkøbere er nogle af de superhelte, der skal være med til at drive omstillingen. Dygtige folk, der sidder ude i organisationerne, og som også er opmærksomme på, at indkøbene kan gøres mere eller mindre innovative," siger Lærke Møller.

"Men der er altså noget, de ikke kan gøre selv. Vi bliver nødt til at hjælpe dem med at skalere efterspørgslen, så markedet får mulighed for at løse de mere systemiske udfordringer i omstillingen. Det skal CO-PI arbejde for, og jeg skyndte mig at række hånden op og spørge, om jeg gerne måtte være med. Det måtte jeg heldigvis," fortsætter hun.

Anne Marie Berg og Lærke Møller skal også bidrage til CO-PI's arbejde med udvikling af nye finansieringsmodeller.

→ Se alle medarbejdere i CO-PI