Innovationscafé: Samskabelse – hvad er det, og hvordan gør vi det?

Samskabelse er tilbage på dagsordenen. Men hvad betyder det, og hvordan kan vi bruge samskabelse til at løse komplekse udfordringer på tværs af sektorer?

Samskabelse handler om at finde nye måder at løse komplekse udfordringer på – udfordringer, som kræver samarbejde på tværs af den offentlige sektor, den private sektor og civilsamfundet.  

Resultatet er bedre løsninger, der både er mere innovative og mere holdbare. 

Samskabelse har lange rødder tilbage til 1800-tallets andels- og højskolebevægelser, men tilgangen fik for alvor betydning i Danmark i 2010'erne. Nu står samskabelse igen højt på dagsordenen som en tilgang til at løse nutidens udfordringer. 

Hvad betyder samskabelse i praksis? Hvordan kommer du i gang, og hvornår giver det mening? Der findes heldigvis både forskning og praksisviden, der kan guide dig. 

Få inspiration og svar fra eksperter 

Til denne innovationscafé stiller vi skarpt på, hvad samskabelse er, og hvad du skal være opmærksom på, når og hvis du skal arbejde samskabende.  

Du får indsigt fra CO-PI’s Innovationsbarometer– og fra to eksperter fra VIVE og Roskilde Kommune, som vil dele deres viden. 

Innovationscaféen foregår digitalt den 31. januar 2025 kl. 09.00-10.00. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.   

Nogle af spørgsmålene vi søger svar på:

  • Hvad er samskabelse?
  • Hvornår er samskabelse en god vej at gå ned ad? Hvornår skal man lade være?
  • Hvad er faldgruber og muligheder i samskabelse – med al den viden, vi har nu?  

Du kan møde:

  • Helle Hygum Espersen er chefanalytiker og ph.d. hos VIVE med fokus på civilsamfund, samskabelse og tværsektorielt samarbejde. Helle arbejder med borgerinddragelse, frivillighed og innovative partnerskaber mellem offentlige aktører og civilsamfundet.
  • Pernille Kapler Andersen, specialkonsulent i byrådssekretariatet i Roskilde Kommune med udviklingsopgaver for borgmester og kommunaldirektør. Pernille arbejder med særlig fokus på tværgående innovation og samskabelse både internt og eksternt.

Tilmeld dig Innovationscaféen

Innovationscafeen afholdes den 31. januar 2025. 

Ved at trykke tilmeld accepterer du, at CO-PI opbevarer og behandler dine persondata i forbindelse med arrangementet. Læs CO-PI's persondatapolitik

Hvordan foregår det?

En Innovationscafé er et kort og uformelt format, hvor du både får inspirationsoplæg om et emne og mulighed for at netværke og have dialog i mindre grupper.

Efter en kort introduktion til dagens tema ved Lene Krogh Jeppesen, chefkonsulent i CO-PI, skyder Helle Hygum Espersen og Pernille Kapler Andersen cafeen i gang med to inspirationsoplæg om samskabelse.  

I mindre grupper er der derefter dialog om vigtige pointer fra oplæggene og om erfaring fra egen praksis – samt opsamling på hvilke spørgsmål, det fortsat er vigtigt at få svar på.  

Med inspiration fra spørgsmål formuleret i gruppesamtalerne får vi igen Helle og Pernilles viden i spil. 

Det praktiske: 

Hvornår: Innovationscaféen afholdes den 31. januar kl. 09.00-10.00 på platformen Zoom. 

Målgruppe: Medarbejdere og ledere, der er interesserede i, hvordan samkabelse kan være et greb i opgaveløsningen. Du får netværk, viden og inspiration om emnet. 

Pris: Gratis. 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyheder, viden og inspiration – direkte i din indbakke. CO-PI's nyhedsbrev udkommer 1-2 gange om måneden. 💡