ISBN: 978-87-997555-8-5

Når værdien er i kroner

10 innovationer med økonomisk gevinst. Eksempler fra både kommunale, regionale og statslige arbejdspladser.

I en tid, hvor kravene vokser, og budgetterne krymper, udviser mange offentlige arbejdspladser stor opfindsomhed og vilje til at finde nye veje. Mange leder efter columbusægget, hvor en effektivisering kan gennemføres med kvaliteten i behold. Og nogle finder det.

Men de nye løsninger får ikke altid den udbredelse, de fortjener. Ikke fordi opfinderen ikke vil dele sin løsning, eller fordi ingen vil genbruge den. Mere fordi det ikke altid er så ligetil. Måske er den nye løsning ikke blevet evalueret. Eller kommunikeret. Måske skal den tilpasses.

På Center for Offentlig Innovations rejse rundt i det offentlige innovationslandskab oplever vi stor efterspørgsel efter ’de andres’ løsninger: Hvor er de nye services, produkter og organisationsformer med økonomisk gevinst, som vi kan overtage? Her har vi samlet ti eksempler.

Der er eksempler fra både kommunale, regionale og statslige arbejdspladser. Innovationerne er ret forskellige, men har samtidig en del til fælles. De er taget i brug og har vist deres værd. De har givet en økonomisk gevinst. De har potentiale til at blive brugt af mange andre arbejdspladser. Og de har en afsender, der gerne må kontaktes.