ISBN: 978-87-999057-3-7

Hverdagshacks

Fire opskrifter på at hacke hverdagen og bygge bro mellem netværk og arbejdsplads.

Center for Offentlig Innovations Hverdagshacks er en hjælp til at bygge bro mellem dit netværk og din arbejdsplads, så kolleger, medarbejdere og ledere også oplever værdien af, at du deltager i et netværk.

Hverdagshacks er udviklet til brug mellem møderne i COI's Spredningsnetværk, men kan også bruges af medlemmer i andre netværk og generelt i situationer, hvor der er behov for at bygge bro mellem aktiviteter og ny viden, man har fået udefra, til hverdagen på arbejdspladsen.

Hverdagshacks er tænkt som en anledning til at få talt om det, der er vigtigt at dele viden om, men som det er svært at få hul på i den travle hverdag.

Brug de fire opskrifter til at hacke din egen og kollegers kalendere mellem møderne i netværket.

De optræder med stigende sværhedsgrad. De to første hverdagshacks er nemme at gå til, mens de to sidste kræver lidt mere forberedelse og gerne lidt faciliteringserfaring.

De første tre hverdagshacks består af forskellige samtalestartere, der kan inspirere til at starte spontane samtaler med kolleger derhjemme på arbejdspladsen eller med nogle af de andre medlemmer af netværket. Det fjerde hverdagshack er til at afdække skjulte forbindelser, forhindringer og løsninger ved hjælp af den makroskopiske tankegang.

Hvert af de fire hverdagshacks kan gennemføres på en time. De kan bruges spontant i hverdagen, når behovet melder sig - som et inspirerende frokostmøde, en tiltrængt tænkepause blandt kollegerne, et træfpunkt på tværs af afdelinger - eller de kan fungere som variation på faste møder i enheden, kontoret, afdelingen.