SMS fra politiet giver uventet sidegevinst

Egentlig ville Nordsjællands Politi gerne have borgernes hjælp til at forebygge og opklare indbrud, da de igangsatte sms-tjenesten ‘Tryk Politi’, som nu har over 33.000 brugere tilmeldt. Men hurtigt viste den samarbejdsdrevne innovation sig også at kunne finde savnede personer. Borgeren reddes hurtigere, og politiet sparer ressourcer.

Politiet i Nordsjælland var presset på ressourcerne af mange små opgaver og havde hårdt brug for innovative løsninger til at lette trykket på betjentenes arbejdspres.

‘Tryk Politi’ er en sms-kæde, som borgerne frivilligt kan tilmelde sig. Når man er tilmeldt ‘Tryk Politi’, modtager man en sms, hvis politiet vurderer, at man kan bidrage med nyttige oplysninger i forbindelse med en sag. Ved at svare på sms’en kan borgerne let give politiet tips, der kan hjælpe. I Slangerup efterlyste politiet en ældre blå Ford Mondeo med en særlig nummerplade, der var observeret i forbindelse med et indbrud i en villa. En borger opdagede, at den forankørende bil havde det rigtige registreringsnummer og kontaktede politiet. Det førte til anholdelse af to gerningsmænd, der havde bilen fuld af tyvekoster. Tjenesten bliver nu også brugt, hvis fx demente plejehjemsbeboere forlader deres hjem i nattøj. Der var ellers ikke tænkt på eftersøgninger af savnede personer, da udviklingen af ‘Tryk Politi’ gik i gang. Det er imidlertid et meget effektivt værktøj til lige nøjagtig det formål og har været udslagsgivende for, at eftersøgte personer er blevet fundet hurtigt igen uden brug af ressourcekrævende indsatser med ekstra mandskab, hundepatruljer og helikopter. I de tilfælde kan den samlede pris løbe op i flere hundrede tusinde kr.

Hvis du vil genbruge løsningen, så kontakt:

Helge Tang Holbek, politiinspektør, Nordsjællands Politi,
20 10 89 42, hth001@politi.dk