Frivilligt netværk hjælper ledige i job

Ledige med Drive er et frivilligt netværk, hvor ledige hjælper hinanden tilbage i job. Idéen kom fra en borger, der selv mistede sit arbejde. De ledige med drive er en del af kulturhuset INSP!. Netværket samarbejder med virksomheder, fagforeninger, a-kasser og jobcenteret, men bestemmer selv alle aktiviteter.

Særligt langtidsledige kan føle sig isolerede ikke bare fra arbejdsmarkedet, men også fra den daglige sociale kontakt med andre mennesker. Hverken det kommunale jobcenter eller de private ”andre aktører” skeler i beskæftigelsesindsatsen til den enkeltes sociale liv.

Ledige med Drive opstod, da Mette Gudman mistede sit job. Hun kom til at savne kollegialt samvær og tænkte, at andre ledige måtte have det på samme måde. Det gav idéen til netværket, som det kreative oplevelseshus INSP! tog imod. Initiativet var født. Fællesskabet har fokus på såvel at komme i job som at have det godt mellem to jobs. Aktiviteterne spænder derfor vidt: ugentlige virksomhedsbesøg; ansøgninger, CV og profilfotos peppes op; der deles tips til den gode personlige præsentation. Desuden spiser netværket fælles fredagsmorgenmad, synger, går ture og dyrker yoga. Ledige med Drive arbejder med tre fokusområder: 1) Forstå dig selv, og fortæl om dig selv, 2) Trivsel, mens du søger job, 3) Kom tæt på virksomhederne. Siden 1. januar 2015 er flere end 124 ud af netværkets 443 deltagere kommet i ordinært arbejde. Derudover er 33 kommet i virksomhedspraktik, 12 i uddannelse og 13 i job med løntilskud, mens 4 er kommet i jobrotation. I Roskilde Kommunes jobcenter er man ikke i tvivl om, at netværket også giver en samfundsøkonomisk gevinst, men omfanget er i sagens natur ukendt: Det lader sig ikke måle, da hele projektet netop bygger på frivillighed og anonymitet.

Hvis du vil genbruge løsningen, så kontakt:

Mette Gudman, initiativtager, 
26 24 24 63, mettegudman@gmail.com

Camilla Martens, INSP!,
26 39 49 51, camilla@insp.dk eller ledigemeddrive@insp.dk

Peter Sidelmann, jobchef, Roskilde Kommune
46 31 78 50, peters@roskilde.dk