Se video: Informationsmøde om Sammen om emissionsfrie arbejdsmaskiner

Københavns Kommune, Aalborg Kommune, Metroselskabet og CO-PI inviterede offentlige bygherrer og private aktører til informationsmøde om skaleringsprocessen 'Sammen om emissionsfrie arbejdsmaskiner'. Se eller gense de fire oplæg her.

Claus W fra København

Københavns Kommune, Aalborg Kommune og Metroselskabet inviterede – sammen med CO-PI – offentlige bygherrer og private aktører til første informationsmøde om den landsdækkende skaleringsproces 'Sammen om emissionsfrie arbejdsmaskiner'.

30 offentlige og private aktører deltog på mødet for at få indsigt i projektet, der har til formål at udvikle efterspørgslen på emissionsfrie arbejdsmaskiner og derved bl.a. reducere CO2-udledningen på byggepladser.

Du kan se eller gense oplæggene fra informationsmødet nederst i artiklen.  

Inviterer aktører ind 

Formålet med mødet var at invitere interesserede offentlige og private aktører med tilsvarende dagsorden ind og få flere aktører med ombord i projektet.

På mødet fik deltagerne fik bl.a. svar på:

  • Hvilke udfordringer, der er knyttet til brug af emissionsfrie arbejdsmaskiner, og hvilke gevinster vi kan hente ved denne omstilling
  • Hvorfor skaleringsprocessen er en særlig effektiv metode til at efterspørge og skabe nye, miljøvenlige løsninger 
  • Hvad det kræver af jer at indgå i en fællesoffentlig skaleringsproces

→ Besøg projektsiden: 'Sammen om emissionsfrie arbejdsmaskiner'

Få svar på dine spørgsmål

Københavns Kommune, Aalborg Kommune, Metroselskabet og CO-PI holdt oplæg om de forskellige aspekter af samarbejdet, projektet, målsætninger og praktiske anliggender omkring processen. De fire oplægsholdere var: 

  • Peter Munk, bygningschef i Aalborg Kommune, åbnede mødet med at fortælle om problemstillingen og kommunens mål med med projektet og samarbejdet.
  • Ole Bech Lykkebo, programchef i CO-PI, gik i dybden med, hvordan en fællesoffentlig skaleringsproces kan øge innovationshøjden i projektet om at udvikle efterspørgslen på emissionsfrie arbejdsmaskiner og forklarede CO-PI’s rolle i samarbejdet. 
  • Matilde Maja Mostrup, teamleder hos Metroselskabet, fortalte om hvorfor de er med i skaleringsprocessen og om deres behov - samt hvilke behov, der skal undersøges. 
  • Claus Wilhelmsen, miljøplanlægger i Klimasekretariatet i Københavns Kommune, fortalte om deres arbejde med klimaplanen, deres udfordringer og de konkrete initiativer de har sat i gang i kommunen. 

Se video: Peter Munks oplæg

Video: Peter Munk, bygningschef i Aalborg Kommune, åbnede mødet med at fortælle om problemstillingen og kommunens mål med med

Se video: Ole Bech Lykkebos oplæg

Video: Ole Bech Lykkebo, programchef i CO-PI, gik i dybden med, hvordan en fællesoffentlig skaleringsproces kan øge innovationshøjden i projektet om at udvikle efterspørgslen på emissionsfrie arbejdsmaskiner og forklarede CO-PI’s rolle i samarbejdet. 

Se video: Matilde Maja Mostrups oplæg

Video: Matilde Maja Mostrup, teamleder hos Metroselskabet, fortalte om hvorfor de er med i skaleringsprocessen og om deres behov - samt hvilke behov, der skal undersøges. 

Se video: Claus Wilhelmsens oplæg

Video: Claus Wilhelmsen, miljøplanlægger i Klimasekretariatet i Københavns Kommune, fortalte om deres arbejde med klimaplanen, deres udfordringer og de konkrete initiativer de har sat i gang i kommunen.