Se video: Informationsmøde om Sammen om mindre råstofforbrug

Region Sjælland, CO-PI og Gate 21 inviterede offentlige og private aktører til første dialog om et projekt, der skal føre til nye måder at minimere råstofforbruget. Se eller gense de tre oplæg her.

Pia Buch Madsen og Lærke Møller

Region Sjælland, CO-PI og Gate 21 inviterede den 7. april offentlige og private aktører til første dialog om et projekt, der skal føre til nye måder at minimere og forbedre forbruget af råstoffer i anlægs- og byggeprojekter.

40 offentlige og private aktører deltog på mødet for at få indsigt i det nye projekt og arbejdet med en fællesoffentlig skaleringsproces som metode til at finde svar på de store udfordringer.

Du kan se eller gense oplæggene fra informationsmødet nederst i artiklen.  

Inviterer offentlige aktører ind 

Formålet med mødet var at invitere interesserede offentlige og private aktører med bygge- og anlægsprojekter på dagsorden ind og få flere aktører med ombord i projektet.

På mødet fik deltagerne fik bl.a. svar på:

  • Hvilke udfordringer der er knyttet til råstofindvinding og håndtering, og hvilke gevinster vi som samfund kan hente, hvis vi reducerer råstofforbruget
  • Hvorfor skaleringsprocessen er en særlig effektiv metode til at skabe løsninger inden for problemfeltet
  • Hvad det kræver af jer at indgå i en fællesoffentlig skaleringsproces
  • Hvilke typer af test- og demonstrationsprojekter, der kan være med til drive en innovativ efterspørgsel​

→ Besøg projektsiden: 'Sammen om mindre råstofforbrug'

Få svar på dine spørgsmål

Region Sjælland, CO-PI og Gate 21 holdt oplæg om de forskellige aspekter af samarbejdet, projektet, målsætninger og praktiske anliggender omkring processen. De tre oplægsholdere var: 

  • Pia Buch-Madsen, funktionschef hos Region Sjælland åbnede mødet med at fortælle om problemstillingen og regionens mål med projektet og samarbejdet.
  • Lærke Møller, innovationskonsulent i CO-PI gik i dybden med, hvordan en fællesoffentlig skaleringsproces kan øge innovationshøjden i projektet om at minimere råstofforbruget og forklarede CO-PI’s rolle i samarbejdet. 
  • Line Bech, programleder for cirkulær økonomi i Gate 21, fortalte om deres rolle og konkrete test-og demonstrationsprojekter, der har skaleringspotentiale.

Se video: Pia Buch Madsens oplæg

Video: Pia Buch Madsen, funktionschef hos Region Sjælland, fortæller om regionens vej til mindre råstofforbrug

Se video: Lærke Møllers oplæg

Video: Lærke Møller, innovationskonsulent i CO-PI fortæller om den fællesoffentlige skaleringsproces, og hvordan metoden kan øge skala og innovationshøjden i projektet

Se video: Line Bechs oplæg

Video: Line Bech, programleder for cirkulær økonomi i Gate 21, fortæller om vejene mod mindre råstofforbrug og om test- og demonstrationsprojekter, der har potentiale til skalering.