Se video: Innovationscafé om implementering af innovation

Lektor ved CBS, Susanne Boch Waldorff og Københavns Kommunes Johannes Leidesdorf-Madsen og Ann-Sophie Bitsch holdt oplæg til Innovationscafé om implementering af offentlig innovation. Se eller gense deres oplæg her.

Susanne Boch Waldorff, Johannes Leidesdorf-Madsen og Ann-Sophie Bitsch

Susanne Boch Waldorff, Ann-Sophie Bitsch og Johannes Leidesdorf-Madsen delte ud af deres viden og erfaringer med implementering.

Temaet på efterårets første Innovationscafé var den lidt mindre elskede disciplin i innovationsarbejdet: Implementering.

Den blev afholdt digitalt fredag den 1. oktober 2021 og tog udgangspunkt i oplæg fra: 

  • Susanne Boch Waldorff, lektor ved Institut for Organisation og programleder for Master of Public Governance ved CBS. Hun forsker i, hvordan reformer, policy og styringsteknologier bliver omsat og implementeret i organisatorisk praksis. 
  • Johannes Leidesdorf-Madsen, afdelingsleder og projektejer og Ann-Sophie Bitsch, projektleder, begge hos afdeling for Mobility, Center for Digitalisering, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. De har spillet afgørende rolle i at udvikle og implementere VikarApp som i foråret vandt COI's Publikumspris og for nyligt vandt digitaliseringsprisen i implementeringskategorien ved OffDig 2021.

Læs også: Kom med til innovationscafé om samarbejde og digitalisering på tværs 

Modstand er ikke altid modstand

Susanne Boch Waldorff kombinerer teori og praksis i sit oplæg, og sætter fokus på de områder, hun især oplever bliver glemt i implementeringsarbejdet: 

"Hvis ikke det lykkes helt og hvis ikke medarbejderne er helt med, jamen så er det fordi, der er modstand. Men nej, jeg synes, at jo tættere man kommer på, så vil man forstå, at det kan være at medarbejderne aldrig har hørt om, at de skal i gang med en innovation eller en forandring. Det kan være de ikke rigtigt forstår, hvad de skal," sagde hun. 

Se Susanne Boch Waldorffs oplæg 

Video: Se Susanne Boch Waldorffs oplæg til COI's Innovationscafé om implementering af offentlig innovation.

Kommuniker fra starten - også om mulige gevinster

Ann-Sofie Bitsch og Johannes Leidesdorf-Madsen delte med udgangspunkt i implementeringen af VikarApp i Københavns Kommune ud af deres erfaringer og læring. 

"Vi fandt ud af, at kommunikation til nøglepersoner var utrolig vigtigt - og så tidligt som muligt, så vi fik skabt en forventning. Det selvfølgelig godt være lidt grænseoverskridende, for hvad nu hvis, man ikke kan indfri den forventning. Men der var vi modige, og det gjorde det meget nemmere for os," sagde Johannes Leidesdorf-Madsen fra Sundhed- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. 

Se Johannes Leidesdorf-Madsen og Ann-Sophie Bitsch' oplæg 

Video: Se Johannes Leidesdorf-Madsen og Ann-Sophie Bitsch' oplæg til COI's Innovationscafé om implementering af offentlig innovation.