Mød COI's to nye kolleger, der skal arbejde med innovative offentlige indkøb

Rikke Thorlund Haahr er ny chefkonsulent i COI. Hun skal især arbejde med innovative offentlige indkøb. Freelancejournalist Jan Aagaard skal styrke kommunikationsindsatsen på samme område.

Billede: Rikke Thorlund Haahr er ny chefkonsulent i COI. Hun har blandt andet en fortid som chef for offentlig-privat i KL.

COI udvider staben: I maj bød centeret velkommen til to nye ansigter.

Rikke Thorlund Haahr har blandt andet en fortid som chef for offentlig-privat i KL og Contract Management Director hos medicovirksomheden Mediq A/S. 

Hos COI skal hun arbejde med innovative offentlige indkøb:

"Jeg har altid arbejdet med offentlig-private samarbejder, kontrakter og udbud i alle mulige afskygninger. Nu glæder jeg mig til at sætte mine erfaringer i spil på en ny måde i COI. Der er et enormt potentiale for innovation i offentlige indkøb – det er et spændende område, jeg glæder mig til at kaste mig over," siger Rikke Thorlund Haahr.

Se video: 3 anbefalinger til mere innovation i offentlige indkøb

Kan sætte sit fingeraftryk

Rikke Thorlund Haahr er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet. Hun mener, det er særligt interessant at arbejde med rammerne for offentlige indkøb:

"Indkøb er gradvis rykket højere og højere op på dagsordenen. For tyve år siden blev meget indkøb foretaget decentralt og ukoordineret, men bl.a. i takt med at kommunerne er blevet større og mere bevidste om perspektiverne, er det i dag en strategisk handling. Både fordi der er ret store summer på spil, og fordi det er en måde for det offentlige at sætte sit fingeraftryk på rigtig mange ting: etik, miljø, bæredygtighed, for eksempel," siger Rikke Thorlund Haahr.

Den offentlige sektor kan bruge indkøb til at fremme mange dagsordener. Derfor er innovative offentlige indkøb et vigtigt fokusområde, mener hun.

Indkøb bliver en katalysator

"Vi bruger jo rigtig mange penge i den offentlige sektor. Selvfølgelig skal indkøb dække et behov – men vi kan samtidig udnytte det til noget andet. Og det synes jeg er et enormt spændende perspektiv. Hvordan offentlige indkøb i virkeligheden bliver en katalysator for meget samfundsudvikling. Derfor er det også meget interessant, at COI begynder at kigge ind i det område," siger Rikke Thorlund Haahr.

COI bød i maj også velkommen til Jan Aagaard.

Jan Aagaard er freelancejournalist og skal hjælpe centeret med at styrke kommunikationsindsatsen yderligere. Han vil særligt beskæftige sig med innovative offentlige indkøb – men vil også bidrage til generel kommunikation.

→ Se alle medarbejdere i COI