Se video: Innovationscafé om corona og offentlig innovation

Leon Lerborg og Lisbeth Nielsen holdt oplæg til COI's Innovationscafé om corona og offentlig innovation. Se eller gense deres oplæg her.

Billede: Leon Lerborg og Lisbeth Nielsen holdt oplæg til COI's Innovationscafé om corona og offentlig innovation.

Corona og offentlig innovation var temaet til den seneste Innovationscafé.

Den blev afholdt digitalt fredag den 25. juni 2021 tog udgangspunkt i oplæg fra:

  • Leon Lerborg, forsker ved CBS og direktør i Institut for Offentlig Ledelse. Han har gennem tre årtier arbejdet med ledelse og styring af den offentlige sektor – både som forsker, konsulent og offentlig ansat. Han er optaget af at få modet til at vokse på de offentlige arbejdspladser og er bl.a. forfatter af den anerkendte bog "Styringsparadigmer i den offentlige sektor".
  • Lisbeth Nielsen, direktør for Sundhedsdatastyrelsen. Hun har i en årrække beskæftiget sig med digitaliseringen og udviklingen af det danske sundhedsvæsen. Under corona-krisen har hun arbejdet med udbygningen af den sundhedsmæssige digitale infrastruktur på helt særlige vilkår og bl.a. spillet en rolle i etableringen af TestCenter Danmark.

Coronakrisen gør os innovative

Leon Lerborg talte om corona, mod og ledelse – heriblandt at få modet til at vokse på offentlige arbejdspladser:

"Coronakrisen viser os, hvad der virkelig får os til at være innovative – det er, når vi får 'røveren' på komedie og lider af dødsangst og er rigtig bange. Så kan vi gøre noget, som vi ikke normalt kan. Hvis vi kan få det innovative brændstof til at eksistere på baggrund af de store problemer, vi har – så som miljøkrisen – så ville vi klare os langt bedre," sagde han.

Lisbeth Nielsen talte om ledelse, styring og offentlig innovation i praksis under coronakrisen.

God måde at reflektere over ledelse

"Jeg er nået dertil, hvor det at begynde at tale om, hvad der er sket de seneste 16 måneder, er blevet en rigtig god måde at reflektere over, hvilken form for ledelse, jeg har bedrevet, og vi som samlet sundhedsvæsen, sundhedsministerium og sundhedsdatastyrelse har bedrevet," sagde hun.

"Jeg synes, vi har lavet rigtig meget innovation det seneste års tid – og jeg har fire hovedkategorier, jeg vil dele det op i: Ting, vi plejer at gøre, som skulle gå hurtigere. Kendte ting på nye måder og opskaleret. Nye løsninger og opgaver. Og endelig nye alliancer," fortsatte hun.

Se mere herunder. Næste digitale Innovationscafé bliver afholdt i august.

Se Leon Lerborgs oplæg:

Video: Se Leon Lerborgs oplæg til COI's Innovationscafé om corona og offentlig innovation.

Se Lisbeth Nielsens oplæg:

Video: Se Lisbeth Nielsens oplæg til COI's Innovationscafé om corona og offentlig innovation.