COI er forlænget og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation

Regeringen, KL og Danske Regioner har aftalt at forlænge Center for Offentlig Innovations bevilling. Samtidig skifter centeret fra årsskiftet navn til Center for Offentlig-Privat Innovation.

Regeringen, KL og Danske Regioner har i forbindelse med økonomiaftalerne for 2021 aftalt en ny periode for COI.

Centeret skifter fra årsskiftet samtidig navn til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI) og vil fremover have særligt fokus på at styrke offentlig-privat samarbejde om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor.

Den nye periode varer til og med 2024.

Stærkt og samlet initiativ

Centerleder Pia Gjellerup siger:

"Center for Offentlig Innovation har arbejdet målrettet med at styrke innovationsfokus i offentlig-privat samarbejde i de seneste år. Vores parter – staten, KL og Danske Regioner – har sideløbende været optaget af en stærkere forankring af arbejdet, herunder med inddragelse af de helt afgørende aktører på feltet."

"Nu forenes ambitionerne i et stærkt og samlet initiativ, som vi i COI glæder os til at kunne indgå i som forlængelse af det arbejde, der er i gang, og som kan sikre en høj grad af effektivitet allerede før etableringen den 1. januar 2022. Jeg glæder mig til at gå i front for arbejdet i tæt samarbejde med kredsen af hidtidige og nye parter," fortsætter Pia Gjellerup, centerleder i COI.

Afsæt i COI's indsigter og kompetencer

Det nye center vil arbejde med afsæt i COI's innovationsfaglige indsigter, kompetencer og opgaver med at styrke den offentlige sektors innovationskapacitet og evne til at udvikle og genbruge værdifulde innovative løsninger på tværs af den offentlige sektor.

COI's hidtidige arbejde for at understøtte øget kvalitet og effektivitet i hele den offentlige sektor gennem offentlig innovation vil fortsætte og profitere af samspillet med opgaven med styrket offentlig-privat samarbejde.

→ Læs hele økonomiaftalen med kommunerne (eksternt link)

→ Læs hele økonomiaftalen med regionerne (eksternt link)

→ Læs pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet (eksternt link)