Hør podcasten: Bedre søvn uden medicin – nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen 2021

Søvnforløbet 'Bedre søvn uden medicin' fra Region Midtjylland er den anden af tre nominerede innovationer til NYT SAMMEN BEDRE-prisen 2021, du kan høre om i COI's nye podcast-serie.

Billede: 'Bedre søvn uden medicin' er non-farmakologisk (medicin-frit, red.) søvnbehandlingstilbud til borgere med psykiatriske lidelser og søvnproblemer. Løsningen er nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen 2021.

Hvorfor behandler man psykiatriske patienter med undervisning i søvn? Og hvilken effekt har søvn egentlig på vores mentale tilstand?

Borgere med psykiatriske lidelser har ofte søvnproblemer. Region Midtjylland og Aarhus Kommune har derfor udviklet 'Bedre søvn uden medicin' – et non-farmakologisk søvnbehandlingstilbud (uden brug af medicin, red.) til borgere med psykiatriske lidelser og søvnproblemer.

Nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen

'Bedre søvn uden medicin' er nomineret som en ud af tre innovationer til den nationale innovationspris NYT SAMMEN BEDRE-prisen.

"Mange er meget lettede, når de oplever en markant bedring i deres søvn, og synes, at det giver dem meget mere energi i hverdagen, og at de meget bedre kan fungere. Nogle har for eksempel haft mere mod på at skulle genoptage arbejde eller studie. Så der er ingen tvivl om, at det har rigtig positiv effekt på deres livskvalitet," siger Dorthe Møller, sygeplejerske, Psykiatriens Hus i Aarhus.

Hør andet afsnit af podcast-serien herunder – og find alle afsnit af COI's podcast INNOVATØRER på coi.dk/podcast.

Tilmeld dig Innovationsdagen

I COI's nye podcast-serie kan du den kommende uge møde alle tre nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, der er Danmarks nationale innovationspris for den offentlige sektor. 

De øvrige to nominerede er Virk Assistenten (indstillet af Erhvervsstyrelsen) og Min Video (indstillet af Aarhus Kommune). Læs om alle tre nominerede her.

Vinderen af NYT SAMMEN BEDRE-prisen og Publikumsprisen bliver kåret til Innovationsdagen den 5. maj 2021.

Tilmeld dig Innovationsdagen 2021 nu