Invitation: Kom til inspirerende debat om politikernes rolle i offentlig innovation

Tag del i en inspirerende debat den 25. august kl. 13-15 i Landstingssalen: Hvordan styrker vi politikernes rolle i offentlig innovation? COI lancerer under arrangementet en ny publikation om politikernes rolle i offentlig innovation.

Landstingssalen

Billede: Kom med til refleksion og debat om politikernes rolle i offentlig innovation i Landstingssalen den 25. august (foto: ft.dk).

Det kan være svært for politikere at skabe og udvikle et politisk manøvrerum, hvor der er muligheder for både at sætte retning og at vælge væsentlige, konkrete skridt. Tilsvarende kan det være svært for embedsværket at rådgive og understøtte, så der kan skabes fremdrift uden på forhånd at afskære valg af retning og handlinger.

Den høje kvalitet i embedsværkets leverancer, herunder at levere konkrete bud på strategier, indsatser og handlinger, er en grundpille i det danske velfærdssamfund. Men vi har også brug for politikere, der tager ansvaret for at udvikle og anvende helt nye løsninger på de komplekse udfordringer, herunder klimakrisen og den demografiske udvikling.

Vi har brug for politikere, som insisterer på innovation. Spørgsmålet er derfor: Hvordan kan politikernes rolle i offentlig innovation styrkes?

Få ny viden og tag del i en inspirerende debat, når Center for Offentlig Innovation (COI) med formand for Folketingets Social- og Indenrigsudvalg, Kirsten Normann Andersen (SF), som vært inviterer til refleksion og debat om politikernes rolle i offentlig innovation.

Tidspunkt: 25. august 2020 kl. 13-15

Sted: Landstingssalen på Christianborg

Tilmeld dig allerede nu: Send en mail til coi@coi.dk med navn, titel og organisation – eller klik på knappen herunder. Der er et begrænset antal pladser. Det er gratis at deltage.

Arrangementet er særlig rettet til:

Politikere fra lokalt, regionalt og nationalt niveau og ledere og centralt placerede medarbejdere fra de tre offentlige hovedsektorer: kommune, region og stat. Alle interesserede er velkomne.

På dagen kan du opleve:

Paneldebat med politikere

Politisk ledelse af innovationsarbejdet: Behov for bred opbakning og plads til uenighed – hvordan balancerer vi det?

Politisk ledelse af det offentlige innovationsarbejde kan gøre en stor forskel. Men ifølge politikerne selv kan det være svært at stå alene i spidsen for ukendte løsninger. I paneldebatten møder du:

Benedikte Kiær (C), borgmester i Helsingør Kommune, Christina K. Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune, Hanne Roed (B), 1.næstformand i Region Midtjylland, Lone Langballe (O), medlem af regionsrådet i Region Midtjylland samt to folketingsmedlemmer.

Refleksion og dialog

Politisk mod i innovationsarbejdet, samspillet mellem politikerne og embedsværket og endelig samspillet på tværs af de tre hovedsektorer.

Eva Sørensen, professor ved RUC, og Niels Ejersbo, vicedirektør ved Københavns Professionshøjskole, lægger op til deltagernes dialog ved at bidrage med deres perspektiver.

Ny viden

I forbindelse med debatten lancerer COI en ny publikation: ARENA - Når politisk ledelse skaber offentlig innovation.

Publikationen rummer helt nye tal fra en større kvantitativ undersøgelse, hvor politikere i regioner og kommuner er blevet spurgt om deres rolle i offentlig innovation. Den vil også præsentere pointer, erfaringer og læring baseret på en række kvalitative interviews med politikere fra alle tre sektorer, samt give levende indblik i flere politikeres oplevelse af offentlig innovation.