De 10 mest læste artikler i 2020

Corona, topledelse, virtual reality: Hvad skrev vi om? Hvad læste de andre? Og hvad læste du selv? Her er de 10 mest læste artikler i løbet af året på coi.dk.

De 10 mest læste artikler

Coronakrisen. Virtual Reality. Politikernes rolle i offentlig innovation. Vigtige værktøjer. Nye løsninger til anbragte unge. 

På coi.dk har vi bragt mange artikler i løbet af året. Både nyheder fra COI selv – og interviews, case-historier og fortællinger om alt det gode innovationsarbejde, der sker over alt i den offentlige sektor.

De 10 mest læste historier i år kan du se herunder. Input og tips til nye historier er du meget velkommen til at sende til kommunikationsansvarlig Paul Sauer på ps@coi.dk.

Se de 10 mest læste historier her:

Værktøj

1. 18 vigtige værktøjer, du skal kende

I januar samlede vi 18 vigtige innovationsværktøjer, du skal kende. Nogle af værktøjerne er COI's egne, mange er lavet af andre. Fælles er, at de kan hjælpe dig i forskellige faser af dit innovationsarbejde – uanset om du er begynder, øvet eller ekspert.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Topleder

2. Offentlig topleder: En drift presset i bund skaber et forfærdeligt miljø for innovation 

Behovene for radikale klimaløsninger tårner sig op, mens innovationsarbejdet taber flyvehøjde i en presset drift. Sådan lød det fra 24 offentlige topledere i en helt ny analyse af offentlige toplederes innovationsdagsorden, som vi offentliggjorde i april.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Lene Krogh Jeppesen

3. 3 vigtige perspektiver på corona og offentlig innovation – indtil nu

I maj skrev vi en artikel om de vigtige perspektiver på corona og offentlig innovation. Hvad kommer det fx til at betyde for innovationsflyvehøjden og den fremtidige opgaveløsning? Du fik også fire tips til at evaluere dine corona-innovationer.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Projektleder i VIVE

4. Projektchef i VIVE: Vi skal lære af alt det gode ved coronakrisen

Endnu en corona-artikel: I maj interviewede vi Sidsel Vinge, projektchef hos VIVE. Hun mente, at vi lære at alt det gode, der pludselig er sket under coronakrisen – fx forandre, udvikle, eksekvere, finde løsninger og vigtigst af alt at samarbejde på alle tænkelige ledder og kanter.

Læs eller genlæs artiklen

skiller virtual reality

5. Virtual Reality skal hjælpe skizofrenipatienter med at bekæmpe stemmerne i hovedet

I august skrev vi om ny behandlingsform, der skal gøre det lettere for patienter med alvorlige hørelseshallucinationer at kontrollere de plagsomme stemmer, de hører. VR-brillerne testes i Region Hovedstaden, Nordjylland og Syddanmark.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Min vej jem

6. Fem kommuner skal udvikle nye løsninger til anbragte unge: "Vi skal turde være modige"

I august skrev vi om et nyt initiativ, der skal nytænke og løfte indsatsen for unge i overgangen mellem anbringelse og eget hjem. Bikubenfonden, Dansk Design Center og fem kommuner samarbejder om at finde nye løsninger. Vi følger i øvrigt samarbejdet i en række artikler.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Gefion

7. Genindretning af botilbud: Det er absolut et stor gevinst for borgernes trivsel

"Med kombinationen af at inddrage de pårørende, vurdering af de individuelle behov og nytænkning af de fysiske rammer ville vi skabe en tidssvarende institution. Det er lykkedes med succes," lød det i februar i en artikel om ombygningen af botilbuddet Gefion i Rudersdal Kommune.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Cirkulær økonomi

8. Cirkulær arbejdsform mindsker plastikaffald og skaber nye jobs: "En win/win/win/win"

I april var COI endnu engang med til at kåre Årets Innovative Kommune i Sverige. Denne gang faldt valget på Sotenäs, hvor en cirkulær arbejdsform bl.a. mindsker plastikaffald, reducerer CO₂-udslip, øger genbrug og skaber økonomisk vækst.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Politikerspil

9. Vil du prøve politikerspillet?

I september inviterede vi politikere og administration i kommuner og regioner til at teste Mandat – Det politiske spil om innovation. Spillet skal bl.a. styrke politikerne i at lede og støtte innovation og tilbyde spillerne et fælles sprog. Spillet udkommer i begyndelsen af 2021.

Læs eller genlæs artiklen

skiller Politikernes rolle

10. Nye tal: Politikerne spiller en nøglerolle i fornyelsen af den offentlige sektor

Politikerne både kan – og vil – drive den udvikling, der skal føre til nye løsninger på fremtidens velfærdsudfordringer. Det viste nye tal fra COI, som vi lagde frem i august. Samtidig udgav vi publikationen ARENA – Når politisk ledelse skaber innovation, som du kan finde i samme artikel.

Læs eller genlæs artiklen

Godt nytår – og på gensyn i 2020!