Hør fjerde afsnit af podcasten: Hvem ta'r prisen – Datademokrati

Datademokrati er den fjerde nominerede innovation, du kan møde i podcast-serien 'Hvem ta'r prisen?'. Hør podcasten her.

Innovatører, podcast om offentlig innovation

Foto: NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Datademokrati er en af fire nominerede innovationer.

Hvordan klæder man os borgere på til at indsamle og bearbejde data – altså gøre det abstrakte databegreb håndgribeligt, så vi kan forstå dem og indgå i en demokratisk dialog om brugen af dem? 

På DOKK1 i Aarhus gør man det ved at sætte dataindsamlingsredskaber på udlånshylderne – og invitere til workshops og dialog om, hvad det der data egentlig handler om.

Innovationen 'datademokrati' er udviklet af bibliotekerne i Aarhus i tæt samarbejde med blandt andre Alexandra Instituttet. 

Den fjerde nominerede

Det er den fjerde nominerede innovation til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, du kan møde i COI's nye podcast-serie 'Hvem ta'r prisen?':

"Der bliver snakket rigtig meget om data, der bliver snakket meget om kunstig intelligens og om nye teknologier, der spredes ud i vores omgivelser. Hvordan kan vi give borgeren en rolle i den udvikling?" lyder det fra Sidsel Bech-Petersen, leder af projektudvikling og brugerinddragelse på Aarhus Kommunes Biblioteker.

I fjerde afsnit kan du møde hende og nogle af de biblioteksbesøgende og medarbejdere, som deltager i 'datademokrati'. Du kan også møde creative technologist Kasper Rasmussen fra Alexandra Instituttet.

Vinderen bliver kåret

I podcast-serien 'Hvem ta'r prisen' kan du de kommende uger møde alle fire nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, der er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Se alle fire 4 nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen her.

Du kan også senere høre en reportage fra Innovationsdagen den 5. september i Horsens, hvor vinderen bliver kåret.

Hør første afsnit af podcast-serien herunder – og find alle afsnit af COI's podcast INNOVATØRER på coi.dk/podcast.