COI er på Folkemødet: Her hejser vi flaget

COI deltager endnu engang i Folkemødet, der løber af stablen i Allinge på Bornholm den 13.-16. juni.

COI Bornholm illustration

Grafik: Det er sjette gang i træk, COI deltager i Folkemødet på Bornholm. I år er COI medarrangør på to arrangementer.

COI hejser for sjette år i træk flaget på Folkemødet, som denne gang løber af stablen den 13.-16. juni.

Som altid vil COI deltage i debatter og arrangementer. I år deltager fra COI centerleder Pia Gjellerup, analysechef Ole Bech Lykkebo samt innovationskonsulenterne Charlotte Niss og Julie Munk.

"Vi glæder os – som altid. Vi er i år fire COI'ere, som derfor kan deltage i en del af de mange spændende møder, hvor vinkler på offentlig innovation er på dagsordenen. Vi glæder os selvfølgelig helt særligt til at se mange til de to arrangementer, hvor COI er medarrangør, og hvor vi har afsat god tid til at tale med alle interesserede efter arrangementet. Vi har meget lidt materiale med, men vi vil gerne sende det mest relevante bagefter til dem, hvor det kan gøre en forskel i arbejdet hjemme igen. Vi ses i Allinge," siger centerleder Pia Gjellerup.

Her kan du møde COI til Folkemødet

Du kan møde de fem COI'ere til flere møder med innovation på dagsordenen, men helt særligt vil vi selvfølgelig være ved de to arrangementer, hvor COI er medarrangør:

Innovation: Forudsætninger og forhindringer

Arrangeret i samarbejde med Center for Kompetenceudvikling – COK

Tidspunkt: Torsdag den 13. juni, kl. 15.30-16.30

Sted: KL's telt, F7 – ved Folkemødehuset

Deltagere: Pia Gjellerup, centerleder, Center for Offentlig Innovation | Morten V. Pedersen, kommunaldirektør, Nordfyns Kommune | Henrik Sven Sørensen, direktør, Psykiatri Plus+ | Bent Suhr, chefkonsulent, COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling | Signe Lopdrup, CEO, Roskilde Festival

Beskrivelse: God ledelse er både en forudsætning og en forhindring for innovation. Det er et paradoks, man som leder både skal forholde sig til og formå at navigere i, hvis man vil lykkes med at udvikle nyt – uanset hvilken sektor, man arbejder i. COK sætter ledelse af innovation til debat. Tre direktører fra tre forskellige brancher og en ekspert i offentlig innovation giver deres bud på, hvordan man på den ene side står på mål for drift og økonomi, og på den anden side skaber et miljø, hvor der er plads, lyst og vilje til innovation. Vi diskuterer de dilemmaer, der opstår, når man skal bedrive innovation i praksis. Hvordan finder man tiden? Hvordan giver man medarbejderne lyst til at tage chancen? Hvordan sikrer vi, at vellykkede innovationsprojekter bliver til ny praksis til gavn for medarbejdere, kunder, borgere og brugere. Og hvilke krav må vi stille til lederen, til organisationen og til medarbejderne, hvis vi vil skabe en velfungerende innovationskultur?

Link: Find arrangementet i programmet her >

Frikommuner – fire bud på smarte og innovative løsninger!

Arrangeret i samarbejde med VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Tidspunkt: Fredag den 14. juni, kl. 18.00-19.00

Sted: Faktaboksen, J18 – ved Kæmpestranden

Deltagere: Pia Gjellerup, centerleder, Center for Offentlig Innovation | Mads Leth Jakobsen, Forsknings- og analysechef, VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd | Astrid Læssø, partner, Udviklingsbureauet BETA | Mette Vaaben Mortensen, direktør, Ballerup Kommune | Netta Ben-Yedida, konsulent, Aalborg Kommune | Helene B. Rasmussen, direktør, Gentofte Kommune | Trine Græse, Borgmester, Gladsaxe Kommune

Beskrivelse: I frikommunerne er man sat fri fra gældende lovgivning og har eksperimenteret med nye måder at levere velfærd på. Men hvad er der kommet ud af det? Har de fundet løsninger, der er smartere for kommunerne, bedre for borgerne og billigere for skatteyderne? Kom og hør fire bud på innovative ideer og vær med til at stemme om, hvilken idé der er den bedste. De fire bud er 1) Nedbryd siloerne og skab sammenhængende indsatser for socialt udsatte familier, 2) Lad ledige skabe deres egen virksomhed, 3) Del et specialiseret akutteam af sygeplejersker med din nabokommune og skab et bedre nært sundhedsvæsen og 4) Sæt hurtigt ind over for socialt udsatte børn. Et dommerpanel vil give anbefalinger til, hvad de synes, er den mest innovative idé – i dommerpanelet sidder Pia Gjellerup (Center for Offentlig Innovation) og forsknings- og analysechef Mads Leth Jakobsen (VIVE).

Link: Find arrangementet i programmet her (skift til fredag) >