49 offentlige innovationer er indstillet til ny national innovationspris

Offentlige arbejdspladser fra hele landet har indstillet innovationer til den nye nationale innovationspris NYT SAMMEN BEDRE-prisen. Overvældende med den store interesse, siger chefkonsulent i COI Lene Krogh Jeppesen.

Illustration af innovationspriserne fra COI og COK

Grafik: Det er første gang, at COI og COK uddeler de nye nationale innovationspriser. Vinderne offentliggøres til Innovationsdagen den 5. september.

I alt 49 offentlige innovationer er indstillet til den nye nationale innovationspris: NYT SAMMEN BEDRE-prisen.

Prisen er skabt af COI og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling for at fejre og synliggøre alt det gode arbejde, der sker i den offentlige sektor.

Indstillingerne er kommet fra offentlige arbejdspladser i hele landet og i både kommuner, regioner og staten:

Høj innovationsmodenhed

"Det er gået over al forventning – vi har svært ved at få armene ned. Vi håbede på at få omkring 20 indstillinger, når det nu er en helt ny pris med nogle ret skrappe kriterier. At vi har fået 49 indstillinger er helt overvældende," siger chefkonsulent i COI Lene Krogh Jeppesen.

"Måske er den store interesse netop en indikator på den høje innovationsmodenhed, der findes i det danske offentlige innovationslandskab," fortsætter hun.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen gives til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.

Privilegium og fornøjelse

I juryen, der vælger de nominerede og vinderen, sidder formand for KL Jacob Bundsgaard (S), formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V), adm. direktør for Dansk Design Center Christian Bason, centerleder i COI Pia Gjellerup, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard og formand for Akademikerne Lars Qvistgaard.

Nu går arbejdet videre med at klargøre materialet til juryen, som skal koge det samlede felt ned til tre finalister – og en vinder. Blandt andet er der lavet interviews med alle, der har indstillet en innovation.

"Det har været et privilegium og en fornøjelse at tale med så mange indstillere i løbet af den seneste uge og få levende fortællinger om alt det imponerende innovationsarbejde, der foregår i alle hjørner af landet og på kryds og tværs af arbejdspladser og sektorer," siger Lene Krogh Jeppesen.

Kom til Innovationsdagen

NYT SAMMEN BEDRE-prisen er en af to nye nationale innovationspriser, som COI har skabt i samarbejde med COK for at fejre innovationsarbejdet i den offentlige sektor.

Den anden pris, Hverdagsinnovationsprisen, handler om at fejre de små kloge greb, man gør i det daglige, så opgaver løses hurtigere og i højere kvalitet. Her indstiller man sin egen eller andres innovation med en kort fortælling om, hvorfor den giver værdi.

Læs mere om de nye nationale innovationspriser og se juryen her >

Vinderne af begge priser bliver offentliggjort til Innovationsdagen den 5. september 2019 i Fængslet i Horsens. Her kan man også få ny inspiration og netværk til sit innovationsarbejde:

"Vi glæder os helt vildt og håber at se rigtig mange til en fejrings- og inspirationsdag, hvor vi sammen går i dybden med og fejrer alt det gode arbejde, som foregår hver eneste dag på de offentlige arbejdspladser. For der er i den grad noget at fejre," siger Lene Krogh Jeppesen.