Hør første afsnit af podcasten: Hvem ta'r prisen – Beslutningshjælperen

Værktøjet BESLUTNINGSHJÆLPER™ er den første nominerede innovation, du kan møde i podcast-serien 'Hvem ta'r prisen?'. Hør podcasten her.

Innovatører, podcast om offentlig innovation

Foto: NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Beslutningshjælperen er en af fire nominerede innovationer.

Hvordan kan vi styrke kvaliteten af den svære samtale, når patienter og læger skal udstikke retningen for et komplekst behandlingsforløb?

Med værktøjet BESLUTNINGSHJÆLPER™ i hånden kan man involvere kræftpatienter i deres sygdomsforløb, så de er grundigt informeret om udredning, behandling og opfølgning af deres sygdom – og ikke mindst er med til at træffe vigtige valg undervejs.

BESLUTNINGSHJÆLPER™ er udviklet af Center for Fælles Beslutningstagning på Vejle Sygehus - Sygehus Lillebælt i samarbejde med Kolding Designskole.

Den første nominerede

Det er den første nominerede innovation til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, du kan møde i COI's nye podcast-serie 'Hvem ta'r prisen?':

"Det handler om, at vi skal finde en fællesnævner, og jeg vil rigtig gerne hjælpe patienten med at træffe der beslutning, der passer bedst til vedkommende. Hvis jeg skal hjælpe patienten med at finde frem til, hvad der passer bedst, er jeg nødt til at vide noget om patienten. Jeg nødt til at lade mig inddrage i patientens verden," siger professor, overlæge, ph.d. ved Onkologisk Afdeling på Vejle Sygehus og leder af Center for Fælles Beslutningstagning Karina Dahl Steffensen.

I første afsnit kan du møde hende og en af de patienter, der har skullet træffe afgørende beslutninger i sit eget sygdomsforløb. Du kan også møde Kerstin Bro Egelund, som er seniordesigner ved Designskolen Kolding.

Vinderen bliver kåret

I podcast-serien 'Hvem ta'r prisen' kan du de kommende uger møde alle fire nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, der er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Se alle fire 4 nominerede til NYT SAMMEN BEDRE-prisen her.

Du kan også senere høre en reportage fra Innovationsdagen den 5. september i Horsens, hvor vinderen bliver kåret.

Hør første afsnit af podcast-serien herunder – og find alle afsnit af COI's podcast INNOVATØRER på coi.dk/podcast.