Her er de 6 nominerede til Hverdagsinnovationsprisen

Seks hverdagsinnovationer er nomineret til Hverdagsinnovationsprisen, en ny national innovationspris for den offentlige sektor. Se dem her.

Hverdagsinnovationsprisen, Virtual Reality

Foto: Hverdagsinnovationsprisen handler om at fejre de små kloge greb, som vi gør i det daglige, hvor en opgave løses hurtigere og i en højere kvalitet.

Virtual Reality som hjælp til unge med social angst. Åbne data der effektiviserer Vejdirektoratets arbejde. Straksudlevering af hjælpemidler til borgere. Hurtig diagnostik af infektioner for indlagte patienter. Et 'swipe' til højre for at betale gælden. En kommune, der har fået sin egen 'Meyer'.

Det er de seks innovationer, der er nomineret til Hverdagsinnovationsprisen.

 

Hverdagsinnovationsprisen er den ene af de to nye nationale innovationspriser for den offentlige sektor, som COI og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling uddeler. 

Fornøjelse at se den høje kvalitet

Den handler om at fejre de små kloge greb, som vi gør i det daglige, og hvor resultatet bliver, at en opgave løses hurtigere og i en højere kvalitet. De situationer, hvor man siger: "Hvad nu, hvis man bare….?"

Læs mere om priserne og se bedømmelseskriterierne her >

Chefkonsulent i COI Lene Krogh Jeppesen glæder sig over den høje kvalitet, der er i alle de hverdagsinnovationer, der er blevet indstillet:

"De understøtter det indtryk, som vi også har fået af NYT SAMMEN BEDRE-indstillingerne: et modnet offentlig innovationsdanmark. Vi har udvalgt seks nominerede, som er ret forskellige, netop for at vise mangfoldigheden i innovationsarbejdet. Jeg glæder mig selv meget til at møde hverdagsinnovatørerne på Innovationsdagen. Jeg vil opfordre de nysgerrige innovationsaktive til at lade sig inspirere både af finalisterne – på dagen – og det samlede felt. Her er masser af spændende viden og læring at hente," siger hun.

Deltagerne kårer vinderen

Vinderen af både Hverdagsinnovationsprisen og NYT SAMMEN BEDRE-prisen offentliggøres til Innovationsdagen den 5. september i FÆNGSLET i Horsens.

Det er deltagerne til Innovationsdagen, der kårer vinderen af Hverdagsinnovationsprisen. I løbet af dagen får man mulighed for at besøge de seks finalister, gå i dialog med dem og blive klogere på deres hverdagsinnovationer.

Der er dedikeret tid til besøg i Løsningsgalleriet, hvor man kan nå at besøge 4 af de 6 finalister, der kort og målrettet fortæller om deres innovationer.

Besøgene danner baggrund for, at deltagerne på dagen vurderer finalisterne og giver dem point ud fra, 1) hvilken værdi de oplever hverdagsinnovationen giver og 2) hvilket spredningspotentiale de oplever hverdagsinnovationen har.