Mød Marie – COI's nye analytiker

Marie Munch-Andersen er ny analytiker hos COI. Hun skal bl.a. arbejde med Innovationsbarometeret, analyse og evaluering.

Marie Munch-Andersen

Marie Munch-Andersen har en fortid i Københavns Kommune og Esbjerg Kommune. Hun er uddannet sociolog fra Københavns Universitet.

Mandag den 11. marts bød COI velkommen til en ny kollega. Marie Munch-Andersen er ny analytiker i centeret, og hun skal bl.a. arbejde med Innovationsbarometeret – COI's statistik om offentlig innovation – og med analyse og evaluering.

Hun kommer fra en stilling som udviklingskonsulent i Familie & Forebyggelse i Esbjerg Kommune. Hun har også været ansat som analysekonsulent i Københavns Kommune.

"Jeg har glædet mig meget til at komme i gang. Jeg har siddet i forskellige kommuner og arbejdet sammen med virkelig mange dygtige medarbejdere, der går til deres job med liv og sjæl. Jeg kan rigtig godt lide, at COI fortæller en positiv historie om den offentlige sektor, og det vil jeg meget gerne bidrage til," siger Marie Munch-Andersen.

Skal finde sammenhænge

Marie Munch-Andersen er uddannet sociolog fra Københavns Universitet i 2016.

Hun har tidligere arbejdet med både analyse, udvikling og evaluering, og hos COI skal hun bl.a. analysere de data, der allerede findes i Innovationsbarometeret. Hun kommer også til at finde flere interessante sammenhænge om de to nye fokusområder i COI's kommende strategi.

Derudover kommer hun til at bidrage til det nordiske samarbejde – konkret ved at finde muligheder for at sammenligne data mellem Danmark og de andre nordiske landes Innovationsbarometre:

Blive klogere på verden

"Jeg glæder mig til at være med til at finde ud af, hvad det giver mening at sammenligne direkte, og hvor der kan være nogle lidt løsere sammenhænge. Generelt er det virkelig interessant at sidde med et produkt som Innovationsbarometeret, som der er så stor international opmærksomhed omkring – flere og flere lande efterspørger viden om, hvordan de selv kan indføre det. Det er et tegn på, at vi gør noget vigtigt. Ikke bare her, men i hele verden," siger Marie Munch-Andersen.

Hun betegner sig selv som en 'statistiknørd', der elsker de historier, som gode data kan hjælpe med at afdække:

"Jeg er meget fascineret over de historier, et talsæt kan fortælle. For mig er det ikke tal eller statistik i sig selv, der er interessant – det bliver først rigtig interessant, når man får sat en historie på og kan bruge det til at blive klogere på verden. Det glæder jeg mig rigtig meget til at få lov til herinde," siger Marie Munch-Andersen.