Video: Virksomheder og kommune udvikler fremtidens skoletoilet

I Vesthimmerlands Kommune er en folkeskole og to virksomheder gået sammen om at skabe en helt ny type skoletoiletter. Det har forbedret trygheden og hygiejnen markant.

Større brugervenlighed, bedre hygiejne og digitale skærme, der nudger eleverne til at gøre det rigtige. Det er bare nogle af de gevinster, der er kommet ud af et samarbejde mellem kommunen, en folkeskole og to private virksomheder om at udvikle en helt ny type skoletoiletter.

KIhF4xMR4EM

Video: Se fortællingen om fremtidens skoletoiletter.

Fremtidens skoletoiletter, som de bliver kaldt, har blandt andet berøringsfrie skyl og sensorer, der måler aktivitet i toiletrummene. De har fået andelen af elever, der vasker hænder efter at have været på toilettet, til at stige fra 26 til 85 procent.

Samarbejdet er nævnt som eksempel i bogen "NYT SAMMEN BEDRE", der er COI's nye håndbog om innovative samarbejder i den offentlige sektor.

Har været en stor succes

"De intelligente skoletoiletter har været en stor succes. Før havde vi problemer med, at mange elever syntes, at toiletterne var ulækre – og en del fravalgte helt at bruge dem. Den nye type af toiletter skaber større tryghed hos eleverne, og nu synes de, at det er rart og behageligt at gå der ud. Det gør en kæmpe forskel, ikke mindst på hygiejnen. Det var aldrig kommet i stand uden vores samarbejde med kommunen og med de virksomheder, der har bidraget til udviklingen," siger Karsten Mortensen, serviceleder på Toppedalskolen.

Se fortællingen om fremtidens skoletoiletter i videoen ovenfor. Eller læs mere om casen på Innovationsbarometerets hjemmeside her >

Find flere eksempler på offentlig innovation i COI's casesamling ❯