COI har brug for praktikværter: Vil du også inspireres og have nye indspark?

COI har brug for flere praktikværter til årets Innovationspraktik. Derfor opfordrer vi nu alle til at melde sig.

tre praktikanter på besøg hos Jobigen i Viborg

Foto: I 2016 var tre praktikanter på besøg hos Jobigen i Viborg. Det gav stort udbytte.

Mange praktikanter har allerede tilmeldt sig årets Innovationspraktik. Nu har vi brug for flere værter, der har lyst til at stille sig til rådighed for de spændende praktikanter.

Derfor opfordrer COI alle, der har mulighed for det, til at melde sig som praktikværter i årets praktikuge.

Se her, hvad du får ud af at være praktikvært i COI's Innovationspraktik >

"Vi vil meget gerne sikre gode match til alle de praktikanter, vi får ind. Derfor er det vigtigt, at vi også har nok værter, der vil være med. Vi ved, at langt størstedelen af vores værter efterfølgende har konkret nytte af at have haft en praktikant på besøg, bl.a. i form af kendskab til nye løsninger, inspiration til at justere sine egne arbejdsmetoder og varige relationer. Så det er bare om at komme i gang," siger innovationskonsulent i COI Maja Brita Hauan.

Få maksimalt udbytte

Som vært har du mulighed for frit at vælge, om du vil have besøg af en, to eller tre praktikanter i to-fem dage. COI hjælper dig med en grundskitse til et fleksibelt program, så planlægningen klares lettere.

De eneste krav er, at du og din arbejdsplads er nysgerrige og har lyst til at dele viden og blive inspireret, og at du som praktikvært deltager i en forberedende workshop forud for praktikugen.

Læs mere om COI's Innovationspraktik og se, hvordan du tilmelder dig her >

Maja Brita Hauan forklarer, at man med fordel kan tilmelde sig med både praktikanter og som værter:

"På den måde får man faktisk maksimalt udbytte. Og vil man være vært og samtidig sende praktikanter ud, skal vi nok prøve at finde et godt sted ud fra jeres ønsker. Vi ved, at mange er glade for at være praktikværter, og at der er mange fordele forbundet med det. Derfor håber vi, at vi igen i år kan få rigtig mange til at tilmelde sig," siger hun.

Udvidet tilmeldingsfrist

Innovationspraktikken forløber som altid i uge 37 og er et gratis tilbud til medarbejdere og ledere på alle offentlige arbejdspladser om at tage i praktik hos hinanden og blive klogere på, hvordan andre arbejder.

COI besluttede i sidste uge at udvide tilmeldingsfristen, så der nu er mulighed for at tilmelde sig praktikken frem til og med den 8. juni.

Blandt de værter, der allerede har tilmeldt sig årets Innovationspraktik, er Aalborg Kommune, Odense Universitetshospital, Koncern HR i Region Midtjylland og Niels Brock Innovationsgymnasium. Faxe, Kolding og Gentofte kommuner er også på listen.

Sidste år deltog blandt andet Vejle Kommune, Dragør Kommune, Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, Institut for Blinde og Svagsynede, Det kongelige Bibliotek, Food Maker projektet, Aarhus kommune, Hedensted kommune, Center for Innovation i Århus, Ishøj kommune og DSB Digital Labs i praktikken.

Se COI's tegnevideo om Innovationspraktikken her >

Læs mere om Innovationspraktikken her >

Tilmeld dig praktikken her >

Besøg Innovationspraktikkens Facebookside >