142 offentligt ansatte vil lære af hinanden og dele løsninger i Innovationspraktik

I uge 37 drager offentlige medarbejdere og ledere fra hele landet i praktik hos hinanden for at lære og få ny inspiration til arbejdet. Det er fjerde gang, at Center for Offentlig Innovation afholder Innovationspraktik.

Foto: Jobigen i Viborg var vært for tre praktikanter fra Næstved. Det gav stort udbytte.

Foto: Jobigen i Viborg var vært for tre praktikanter fra Næstved. Det gav stort udbytte.

En museumskonsulent, en køkkenchef og en afdelingsleder er bare nogle af de offentligt ansatte, der har tilmeldt sig fjerde udgave af COI's Innovationspraktik.

I alt 142 værter og praktikanter har tilmeldt sig Innovationspraktikken, der er et gratis tilbud til offentlige ledere og medarbejdere i hele den offentlige sektor om at besøge hinanden og blive klogere på, hvordan andre arbejder. Flere kan være på vej.

De tilmeldte kommer fra statslige, regionale og kommunale arbejdspladser fordelt over hele landet – fra Frederikshavn i Nordjylland til Maribo på Lolland:

Læs mere om COI's Innovationspraktik her >

"Vi er rigtig glade for, at mange har valgt at melde sig til. Det viser, at der er stor interesse for at lære af hinanden på tværs af sektorer. Og det er godt, for fra tidligere år ved vi, at man får rigtig meget ud af at deltage i praktikken – både i form af varige relationer og inspiration til at løse sine arbejdsopgaver på en ny måde," fortæller innovationskonsulent i COI Maja Brita Hauan.

Nyt netværk eller inspiration

Innovationspraktikken forløber altid i uge 37, og man bestemmer selv, om man vil være vært for 1-3 praktikanter fra andre offentlige arbejdspladser, eller om man selv vil rejse ud. COI sørger for at finde det rette match.

Tilmeldingen til årets Innovationspraktik lukkede fredag den 8. juni, og siden er arbejdet med at matche værter og praktikanter gået i gang.

Læs: Niels var i praktik i Landbrugsstyrelsen: "Det gav inspiration og helt nye perspektiver"

Inden praktikugen får værterne og praktikanterne mulighed for at deltage i en workshop, hvor de i fællesskab kan få indspark til, hvordan man planlægger et værdifuldt praktikforløb, så man får det bedste ud af praktikken:

"En af nøglerne til et udbytterigt praktikforløb er forventningsafstemning. Vores erfaringer viser, at man får rigtig mange forskellige ting ud af praktikken. Det kan være, man vil have et nyt netværk, inspiration eller en konkret løsning med hjem. Alt det prøver vi at hjælpe dem med," siger Maja Brita Hauan.

Løsninger udveksles hurtigere

Evalueringer fra tidligere år viser, at deltagere i Innovationspraktik er glade for at deltage: Tre ud af fire har haft konkret nytte af at deltage, mens ni ud af ti anbefaler andre at være med. To ud af tre har været i kontakt med hinanden efter praktikopholdet.

Som noget nyt byder Innovationspraktikken i år også på flere praktikophold, der krydser landegrænser. Og det er positivt, at der fortsat er stor interesse for at tage i Innovationspraktik, mener innovationskonsulent Maja Brita Hauan:

"Innovationspraktik er en genvej til at lære af hinanden og dele vigtig viden. Og vi kan se i evalueringerne, at det skaber stor værdi: Størstedelen har stadig kontakt efter praktikken, og rigtig mange oplever at få ny viden, refleksioner og nye perspektiver på deres eget arbejde med hjem. Innovationspraktik skaber de personlige relationer og netværk, der gør, at gode løsninger hurtigere kan udveksles på tværs af hele den offentlige sektor. Og det er jo lige præcis dét, vi gerne vil opnå," siger hun.

Læs: Tine havde besøg af Holstebro og Digitaliseringsstyrelsen: "Det er en unik mulighed for at få andres øjne på tingene"

Blandt de mange værter, der har tilmeldt sig i år, er: Odense Universitetshospital, Slots- og Kulturstyrelsen,  Kolding Kommune, Aalborg Kommune, Faxe Kommune, Niels Brock Innovationsgymnasium, Gentofte Kommune, Professionshøjskolen Absalon, Region Hovedstaden, Koncern HR i Region Midtjylland, Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Ishøj Kommune og Dragør Kommune.

Blandt de tilmeldte praktikanter er bibliotekarer, undervisere, byplanlæggere, konsulenter, teamledere, direktører, sagsbehandlere og socialpædagoger.

Læs mere om Innovationspraktikken her >

Se COI's tegnevideo om Innovationspraktikken >

Se video: Det får du ud af at være praktikvært i COI's Innovationspraktik >

Se video: Det får du ud af at være praktikant i COI's Innovationspraktik >

Besøg Innovationspraktikkens Facebookside >