COI offentliggør ny strategisk ramme

Center for Offentlig Innovation har fået en ny strategisk ramme, som sætter retningen for arbejdet i de kommende år.

Den strategiske ramme

Foto: Den nye strategiske rammer sætninger rammen for de kommende års arbejde i Center for Offentlig Innovation.

Dynamisk, fleksibel og påvirkelig.

Sådan lyder kerneværdierne i den strategiske ramme, som Center for Offentlig Innovation netop har offentliggjort.

Den nye strategiske ramme, som sætter retningen for de kommende års arbejde, bygger i høj grad på inddragelse og input fra de aktører, som til daglig arbejder med innovation i den offentlige sektor.

Læs mere om den strategiske ramme her >

Det forklarer Pia Gjellerup, centerleder i Center for Offentlig Innovation:

"Vi har brugt 2017 til at inddrage mange aktører og interessenter inden for offentlig innovation for at finde de væsentligste elementer i vores videre arbejde, som på én gang udnytter de indsatser og værktøjer, vi har udviklet i samarbejde med relevante parter gennem de seneste år, og som samtidig inddrager manges perspektiver på de udfordringer, den offentlige sektor står over for – og ønsker til, hvordan COI allerbedst kan være nyttig, inspirerende og understøttende i den sammenhæng," siger hun.

Påvirkelig af vilkår og indspil

For at udarbejde den nye strategiske ramme har COI blandt andet afholdt tre workshops med eksterne deltagere tre forskellige steder af landet og interviewet en række strateger, praktikere og interessenter om deres syn på offentlig innovation.

Grafik: COI's strategiske ramme er formet som en række roller, arbejdsmetoder og forandringer, der alle skal bidrage til det samlede mål.

Grafik: COI's strategiske ramme er formet som en række roller, arbejdsmetoder og forandringer, der alle skal bidrage til det samlede mål.

Udviklingsbureauet BETA har stået for at facilitere workshops og bistået med planlægning af den overordnede strategiproces.

Centerleder Pia Gjellerup glæder sig over, at den nye strategiske ramme rummer en indbygget dynamik:

"Det er ikke en handlingsplan, det er ikke 10 bud hugget i granit. Det er i meget høj grad en arbejdsform med nogle stærke målsætninger. Den strategiske ramme har en dynamik bygget ind i sig, som gør den meget påvirkelig af vilkår og indspil fra andre. Og ikke kun fra os selv. Det er en afgørende pointe," siger hun.

Skal tjene flere hensyn

Den nye strategiske ramme er opbygget, så den dels udpeger de forandringer, som COI ønsker at skabe for at nå målet om øget kvalitet og effektivitet i det offentlige gennem innovation, dels præsenterer de arbejdsmetoder, der er COI’s bidrag til at realisere disse forandringer.

Læs mere om opbygningen af den strategiske ramme her >

Illustrationen skal ikke læses hierarkisk eller lineært, men som en dynamisk ramme. For at sikre, at rammen bliver efterlevet, vil den løbende blive holdt op mod COI's aktiviteter.

Centerleder Pia Gjellerup forklarer, at den strategiske ramme skal tjene flere hensyn:

"For det første skal den give alle de mange, der arbejder sammen med COI – eller som kunne have lyst til det – en invitation til at være med til at påvirke, hvad COI skal være og gøre. For det andet giver den os selv en retning, og den giver os en mulighed for at prioritere mellem de mange opgaver, som den offentlige sektor står over for, så vi kan få mest muligt ud af den indsats, vi samlet set øver," siger hun.