Masser af inspiration og debat til årets første møde i Innovationsforum

I alt 16 ud af 20 medlemmer af COI's nye Innovationsforum var tirsdag samlet hos COI. Hovedemnet var politikernes rolle i offentlig innovation.

Første møde i Innovationsforum

Foto: Det nye Innovationsforum var tirsdag eftermiddag for første gang samlet hos COI.

Der var fuldt hus, da COI tirsdag eftermiddag for første gang havde besøg af medlemmerne i det nye Innovationsforum.

I alt 16 ud af 20 medlemmer gæstede COI for at deltage i mødet, som havde politikernes rolle i offentlig innovation som omdrejningspunkt. I løbet af eftermiddagen debatterede deltagerne blandt andet, hvordan politikerne konkret kan bidrage til innovationsaktiviteter.

Carsten Strømbæk Pedersen, kontorchef i Socialstyrelsen, kalder tirsdagens møde for "meget inspirerende":

"Det var enormt inspirerende at være sammen med så dygtige folk og drøfte et så vigtigt et emne som offentlig innovation. Det var interessant at høre og drøfte vores forskellige perspektiver på innovation herunder drøftelserne om, hvad de gode rammer for innovation er. Udover de gode drøftelser fik jeg også et netværk med inspirerende, kloge og dygtige folk med mig," siger han.

Virker som samlingspunkt

COI offentliggjorde i februar et nyt Innovationsforum, som består af 20 aktører fra offentlige, frivillige og private organisationer. Tanken er, at medlemmerne skal være med til at inspirere, udfordre og udvikle COI's arbejde. Derudover skal de på individuelt plan bidrage med deres indsigter og perspektiver. 

Centerleder Pia Gjellerup glæder sig over, at den første samling i Innovationsforum var en succes:

"Det er berigende at se, hvad der sker, når COI i praksis virker som samlingspunkt på tværs af sektorer og positioner.  Denne gang i drøftelsen af, hvordan innovation bidrager til at løse komplekse samfundsmæssige problemstillinger. Rummet syder af energi, de forskellige perspektiver bliver vendt og diskuteret. Og det er en fornøjelse at se, at det ikke alene er COI, der får gavn af medlemmernes viden, men at der også dannes nye relationer, og at samarbejdsmuligheder opstår blandt medlemmerne."

Inspirerende og bekræftende

Tirsdagens møde var det første af i alt tre møder i Innovationsforum, som bliver afholdt i år. På mødet blev medlemmernes mange forskellige perspektiver bragt i spil: Hvad oplever de, at politikerne vil med offentlig innovation? Hvem eller hvad hjælper politikerne med at opnå de mål? Og hvem er deres modstandere?

Politikernes rolle i offentlig innovation er et af COI's fokusområder i 2018.

Elin Schmidt, direktør i Rockwoolfonden, kalder mødet i Innovationsforum både relevant og bekræftende:

"Det var et meget spændende første møde. Det var både inspirerende og bekræftende at kunne mærke så megen know-how og ikke mindst erfaring, der var samlet i rummet. Det var endvidere en øjenåbner for mig at opleve, at der allerede på det definitoriske niveau var mange forskellige opfattelser af innovation og innovationskraft i kredsen. Jeg synes, det er et super relevant og vigtigt netværk med helt centrale, dygtige og engagerede spillere på en super vigtig agenda," siger hun.

Tager erfaringerne med videre

Næste møde i Innovationsforum bliver afholdt i august, og det endelige tema er endnu ikke valgt. Det vil blive fastlagt bl.a. ud fra medlemmernes indspil.

I første omgang tager COI bidragene og erfaringerne fra tirsdagens møde med i den videre dialog og i samarbejdet med politikere, praktikere og forskere om at blive klogere på, hvordan politikere kan bidrage til øget innovation i den offentlige sektor – og hvordan potentialer bedst kan forløses.

Centerleder Pia Gjellerup mener, at det nye Innovationsforum allerede har vist sig at være en stor gevinst:

"Allerede nu kan vi se, hvordan medlemmerne er med til at kvalificere det, vi gør, og inspirere og udfordre os på et meget højt niveau. Det er en stor fornøjelse at opleve. Derfor glæder vi os også allerede til de kommende møder," siger hun.

MEDLEMMERNE AF INNOVATIONSFORUM ER:

 • Andreas Maaløe Jespersen, ph.d.-studerende, RUC
 • Anne Vest Hansen, afdelingsleder, Aarhus Kommune
 • Annemette Digmann, aktionsforsker, selvstændig
 • Anni Ehlers, medlem/direktør, Akademiet for Social Innovation/INSP!
 • Carsten Greve, professor, CBS
 • Carsten Strømbæk Pedersen, kontorchef, Socialstyrelsen
 • Christina Borries, konsulent, OAO
 • Elin Schmidt, direktør, Rockwoolfonden
 • Jan Henriksen, børn- og ungedirektør, Middelfart Kommune
 • Janus Broe Malm, direktør for politisk/økonomisk afdeling, Akademikerne
 • Jesper Christiansen, Senior Programme Manager, NESTA, London
 • Jonny Paulsson, Programme Manager, Vinnova, Stockholm
 • Karen Ingerslev, kontorchef, Region Midtjylland
 • Kasper Edwards, seniorforsker, DTU
 • Klaus Matthiesen, afdelingschef, FTF
 • Per K. Christiansen, vækst- og innovationsdirektør, Fødevarestyrelsen
 • Rikke Bastholm Clausen, direktør, Innoba
 • Rikke Berg, udviklingsdirektør, Assens Kommune
 • Sine Egede, chef for socialområdet, Bikubenfonden
 • Thit Aaris-Høeg, medlem/adm. direktør, Frivilligrådet/Fonden for Socialt Ansvar