Høje-Taastrup Kommune klar til Innovationspraktik: Vil udfordre og udfordres

Børne- og Ungerådgivningscenteret i Høje-Taastrup Kommune deltager i årets Innovationspraktik. Centeret håber på at få nye indspark.

Karen Koefoed

To medarbejdere ud og tre hjemme til at modtage gæster. Sådan bliver det, når stabs- og udviklingsafdelingen i Høje-Taastrup Kommunes Børne- og Ungerådgivningscenter senere i år deltager i COI's Innovationspraktik.

Det forklarer centerchef Karen Koefoed. Hun fortæller, at afdelingen for første gang har besluttet at tilmelde sig Innovationspraktikken, der hvert år forløber i uge 37: 

Læs mere om COI's Innovationspraktik og se, hvordan du tilmelder dig her >

"Det er noget, vi ser meget frem til. Jeg har flere gange set den introfolder, der bliver sendt ud, og i år tænkte jeg: Nu kaster vi os ud i det. Det passer perfekt med den visionstænkning, vi har, om hele tiden at udvikle os og finde nye måder at gøre tingene på. Så vi glæder os meget," siger Karen Koefoed.

Gratis tilbud

Innovationspraktikken er et gratis tilbud til ledere og medarbejdere på alle offentlige arbejdspladser om at komme i praktik og lære af hinanden.

Karen Koefoed fortæller, at hendes afdeling vil tilmelde sig som både værter og praktikanter. Hun håber, at Innovationspraktikken kan give nye syn og perspektiver til de medarbejdere, der er af sted – og nye input til de medarbejdere, der bliver hjemme:

"Min erfaring er, at når du tager ud i verden, kommer du hjem med et fornyet syn på dig selv. Det er uanset, om du har hørt noget på konferencen, talt med din nabo, tænkt på noget eller talt med den kollega, du var af sted med – alene det at give plads til refleksionen og nysgerrigheden fører til noget godt," siger hun og fortsætter:

"Derudover skal vi selv udfordres. Vi skal åbne os for nysgerrige spørgsmål, og vi skal være parat til at tage mod andres perspektiver, ikke blot forklare og forsvare. På den måde kan vi rykke os," siger centerchefen.

Modtager to praktikanter

Innovationspraktik er en genvej til at skabe højere kvalitet og effektivitet gennem innovation, og langt størstedelen af deltagerne fortæller efterfølgende, at de har haft konkret nytte af praktikopholdet.

Læs også: Niels var i praktik i Landbrugsstyrelsen: "Det gav mig inspiration og helt nye perspektiver"

Stabs- og udviklingsafdelingen i Høje-Taastrup Kommunes Børne- og Ungerådgivningscenter består af fem medarbejdere, der alle arbejder med det specialiserede børneområde. Alle kommer til at blive en del af Innovationspraktikken, forklarer Karen Koefoed:

"Vi sender to af sted, og vi vil gerne kunne modtage to. På den måde får vi to ud i verden, som forhåbentlig kommer hjem med ny inspiration, mens vi har resten af de gamle garvede tilbage, som kan introducere gæsterne til, hvad vi laver – og skabe en form for refleksion over det. Det håber vi i hvert fald på," siger hun.

Få refleksioner og indsigter

For hende er det ikke afgørende, at der er et fagligt match – snarere tværtimod, understreger centerchefen:

"Jeg tænker, at der nok skal være et match på refleksionsniveauet og på nogle af de evidensbaserede tilgange, vi arbejder med. Men det behøver slet ikke at være inden for børneområdet. Det vil være mindst lige så interessant at besøge Teknik og Miljø-forvaltningen eller et andet sted," siger Karen Koefoed.

Hun forventer, at afdelingen kommer til at bruge hele ugen på praktikken:

Læs også: Tine havde besøg af Holstebro og Digitaliseringsstyrelsen: "Det er en unik mulighed for at få andres øjne på tingene"

"Der lægges op til, at man er af sted i hele uge 37, så det er det, vi går efter. Jeg tror, at man er nødt til at være af sted i flere dage, hvis man skal nå ordentligt i dybden og få refleksionerne og indsigterne med. Derfor går vi også efter, at vores gæster skal være her i mindst tre dage," siger hun.

Fokus på udvikling

For nylig har direktionen i Høje-Taastrup Kommune vendt Innovationspraktikken på et direktionsmøde, og det kan ifølge Karen Koefoed tilskynde andre i kommunen at tilmelde sig praktikken enten som værter eller praktikanter.

Hun forklarer, at Høje-Taastrup Kommune er kommune med fokus på udvikling, og at et tiltag som Innovationspraktikken derfor er noget, der er opmærksomhed på.

Se tegnevideo: Hvad er Innovationspraktikken?

"Der er et generelt ønske i kommunen om at benytte sig af den slags muligheder, og vi er også mange, der tidligere har gennemført et helt modul i innovation. Høje-Taastrup Kommune er en udviklingsorienteret kommune, hvor man griber boldene lokalt i de enkelte afdelinger, men hvor man også tilskynder den slags initiativer fra direktionsniveauet. Derfor er der interesse for det her," siger Karen Koefoed.

Se video: Det får du ud af at være praktikant i COI's Innovationspraktik

Se video: Det får du ud af at være praktikvært i COI's Innovationspraktik

Læs mere om Innovationspraktikken her >

Se også Innovationspraktikkens Facebookside her >