Video: I Billund er Park- og Vejmedarbejderne også turistguider

Medarbejdere spiller en nøglerolle i en stor del af de offentlige innovationer. I Billund Kommune har medarbejderne i Park- og Vej fundet på en løsning til byens turister.

"Vi skal gøre det så nemt så muligt for turister at finde hen til et bestemt sted."

Sådan siger forandringsagent i Park og Vej i Billund Kommune, Poul Hansen. 

Mange turister og borgere stopper ofte medarbejderne for at stille dem spørgsmål. Udover at være tidskrævende, kunne det også være en udfordring at forklare vejen til kommunens turistattraktioner på et fremmed sprog uden hjælpemidler. 

Derfor har Poul Hansen og hans kolleger i Billund Kommunes afdeling for Park & Vej fundet en løsning, som klæder dem bedre på til at tage sig af henvendelser fra forbipasserende borgere og til at hjælpe turister med at finde vej. Nu har de 50 medarbejdere en bunke turist- og visitkort med sig på job og kan sende turisterne i den rigtige retning. 

"I Billund er det Legoland og lufthavnen, mens i Grindsted er det sygehuset, som de gerne vil finde. Og I det kort, som vi har med os, har vi både et kort over Billund og Grindsted, så når vi møder turisterne, kan vi tage kortet frem og vise dem vej," fortæller Poul Hansen.

Dermed yder medarbejderne en service, som kommunen ikke på anden måde ville have ressourcer til at tilbyde.

MQM-731vblo

Medarbejdere spiller nøglerolle

Ordningen er et resultat af “Sammen finder vi ud af det” – en strategisk satsning fra 2015, som skal øge samskabelsen og kvaliteten af den kommunale service. Hver medarbejder får omkring 10-20 henvendelser henover sommeren. 

I videoen kan du høre Poul Hansen, forandringsagent i Billund Kommunes Vej- og Park, fortælle om, hvordan han var med til at finde på og udvikle ideen om, at alle medarbejdere i Vej- og Park i Billund skal have bykort med sig. 

Eksemplet fra Billund Kommune er langt fra det eneste.

Medarbejdere spiller nemlig en nøglerolle i 86 procent af offentlige innovationer. Det viser "Innovationsbarometeret - højere effektivitet og kvalitet i den offentlige sektor gennem innovation".

Læs mere om medarbejderes rolle i offentlig innovation her.