Jette Zimmerman var i Innovationspraktik i 2016 - i år vil hun være vært

Sidste års innovationspraktik var en stor oplevelse for Jette Zimmerman. I år vil hun vise sin egen arbejdsplads frem for andre.

Jette Zimmerman praktikvært

Jette Zimmerman vil i år være praktikvært for en innovationspraktikant

"Ofte tager man på kursus og kommer hjem igen og tænker på, hvad man egentlig fik ud af det. Mit håb med innovationspraktikken var at få lov at se, hvordan en arbejdsplads fungerer og få ideer med hjem og inspiration til, hvordan vi kunne gøre ting bedre og smartere. Og jeg kan huske det hele, for jeg har fået det helt ind under huden."

Sådan siger Jette Zimmerman, teamleder i teknisk sekretariat i Solrød Kommune om forventningerne til sidste års innovationspraktik, hvor hun var på besøg i Randers Kommune. 

Her fik hun et indblik i en anden teknik- og miljøafdeling hos sin vært sekretariatschef Sidsel Homann:

"Jeg kunne ikke have ønsket mig et bedre match, fordi vores arbejdsopgaver var meget ens. Vi havde meget til fælles. Og udover meget lignende arbejdsopgaver, så beskæftiger vi os begge to med ledelse. Vi fik også talt om at være en del af en politisk organisation og hvilke tendenser, der er inden for vores område," fortæller Jette Zimmerman.

Brugbar viden at tage med hjem

Hun var på besøg i Randers i tre dage, hvor hun var del af Sidsel Homanns hverdag i afdelingen og var blandt andet med til ledermøder, men blev også sluppet løs blandt medarbejdere, hvor hun fik mulighed for at spørge ind til deres opgaver.

Hun kunne tage mange ting med sig hjem fra praktikopholdet i Randers.

"Der var flere af de måder, som de arbejder på i Randers, som jeg tænkte over, hvorfor vi ikke også bare kunne gøre noget lignende derhjemme. For eksempel blev jeg inspireret af deres måde at arbejde i vores journaliseringssystem på og måden, som de lavede tilmeldinger til borgermøder inspirerede mig også," siger Jette Zimmerman.

Der blev også plads til at tale om, hvordan man kunne løse udfordringer, som begge kommuner kæmpede med:

"Vi havde nogle virkelig spændende diskussioner af, hvordan vi løser hverdagen og koordineringen af opgaver i en teknisk afdeling for eksempel udfordringer med almene boliger, og hvordan kommunen huser flygtninge. Det gav utrolig meget at høre, hvordan de greb det an og løste større samfundsudfordringer."

Innovationspraktik er som at tage på ferie

Men én ting var at komme ud og lære om en anden arbejdsplads. Det overraskende Jette Zimmerman, at hun også lærte meget om sin arbejdsplads ved at se, hvordan andre arbejder:

"Det er jo ligesom, når man tager på ferie. Man ser et nyt sted, og det sætter jo ens egen situation i et helt nyt perspektiv. Jeg har lært, at arbejdet i kommunen virkelig motiverer mig, selv om jeg har været på den samme arbejdsplads i tyve år. Og så er jeg blevet bekræftet i, at vi som offentlig ansatte gør en forskel. Uanset om vi sidder i Randers eller Solrød," siger Jette Zimmerman, er klar til at deltage i Innovationspraktikken igen i år og også vil opfordre medarbejdere til at tage af sted:

"Det er gratis udvikling. Så innovationspraktikken vil være i høj kurs, når det planlægges hvilke tiltag medarbejdere skal deltage i. Og i år vil jeg også selv være vært."