Video: Når økonomi fremmer innovation

Til COI's Innovationscafé fortalte leder i Furesø Kommune om, hvordan presset økonomi har været fremmende for at begynde en innovativ proces.

"Vi fik skabt en ånd, hvor vi kiggede os over skulderen for at se, om vi kunne gøre det mere simpelt til glæde og gavn for borgerne."

Furesø Kommune blev født ved kommunalreformen i 2007 med stor gæld. 

Se videoen fra COI's Innovationscafé, hvor Claus Holm, leder af Effektivisering og HR Furesø Kommune fortæller, hvordan økonomi fremmer innovation. 

1n1uQVMoR88

Claus Holm deltog i Innovationscafeen sammen med 5 andre helte, som har bidraget til 'Innovationsbarometeret – højere effektivitet og kvalitet i den offentlige sektor gennem innovation', som COI udgav i efteråret 2016. 

En af bogens kapitler handler nemlig om, hvordan økonomi både kan sætte gang i offentlig innovation, men samtidig kan økonomi også være med til at bremse offentlig innovation. Denne analyse kan du læse her. Kapitlen handler blandt andet om, at 65 procent af offentlige innovationer er påvirket af begrænset økonomi. 

Læs mere om dagen her: "Hverdagens innovationseksperter delte historier fra maskinrummet"

Innovationsbarometeret er Danmarks første statistik om offentlig innovation. Bogen indeholder desuden 37 konkrete eksempler, 43 konkrete råd og perspektiver på offentlig innovation.

Du kan dykke ned i bogens cases, analyser og statistikker her.