COI og chefnetværket på seminar i London

I november tog chefnetværket sammen med COI's centerleder Pia Gjellerup og relationschef Majken Præstbro til London med chefnetværket for at blive fagligt inspireret. Se billedreportage fra turen her

Første stop efter længere tids transport er en hurtig frokost. Vi ærgrer os over den evige tidsoptimisme fra COI’s side. En del nyt er dukket op hjemmefra, som skal deles, og et par kritiske sager skal håndteres. Her Jane Dahl fra SKAT, Tabita Sonne-Dalsø fra Gribskov Kommune og Jesper Allerup fra Region Hovedstaden. Ved ikke helt, hvad de taler om, men her er det ikke en krise. 

Pia viser vej

Pia Gjellerup viser vej til  nye faglige og sociale oplevelser for de offentlige innovationschefer i COI’s netværk. Pia er formand for chefnetværket og er her fanget i et kurssættende øjeblik.

London

Indledningen til et større program hos Nesta, en fond, der arbejder med velfærdsinnovation. 
Jesper Christiansen fra the Innovation 
Skills team introducerer os til organisationen og til sit arbejde. Jesper har tidligere arbejdet i MindLab og været rådgiver for COI i udviklingen af Spredningsguiden.

London

Peter Baeck, Nestas ansvarlige for samarbejdsplatforme og Principal Researcher for offentlig og social innovation, runder dagen af med et meget inspirerende oplæg på nordjyskengelsk om engelske erfaringer med nye former for digital borgerinddragelse.
Forinden har vi hørt om Alliance for 
Useful Evidences brug af evidens i politikudvikling og om strategisk sundhedsinnovation i Storbritannien ved Nestas sundhedslaboratorium, Health Lab.

Diana og Jane i London

Jane Dahl, SKAT, og Diana Arsovic Nielsen, Københavns Kommunes Innovationshus, når at powershoppe julegaver ( – måske godt, at der ikke var mere tid!) og at diskutere teknologi, disruption og radikal innovation, inden middagen indtages sammen med os andre ved langbordet på en larmende italiensk restaurant i det hippe Shoreditch-kvarter. Der findes et sted i helvede til kvinder, der ikke hjælper hinanden. Sagde en anden klog kone engang (ja, det var Madeleine Albright).

Jean Hartley fra The Open University

Et hovedpunkt på andendagen var et længere forløb med professor i offentlig ledelse Jean Hartley fra The Open University. Jean Hartley har forsket i spredning af offentlig innovation i et ni år langt studium i England og diskuterer sine indsigter med de danske innovationschefer i COI’s netværk. Særligt emnet political astuteness (politisk tæft) vækker interesse. 

På billedet ses Jean Hartley, der problematiserer den herskende mekaniske forståelse af spredning af offentlig innovation. Det sker ikke af sig selv. 

Helle Vibeke og Pia Gjellerup i London

Fredag eftermiddag tager gruppen en rask gåtur til Victoria Station i stedet for at køre underjordisk – så ses lige  klassiske London-symboler som Big Ben og den røde dobbeltdækker.

I evalueringen af London-seminaret vurderer medlemmerne af netværket, at det faglige niveau generelt godt kunne have været højere, men at højdespringerne var Nestas Peter Baeck og diskussionen med Jean Hartley om politisk tæft i innovationsledelse.

Danske innovationsledere er åbenlyst langt fremme og tåler sagtens international sammenligning. Th: Helle Vibeke Carstensen, Socialforvaltningen i Københavns Kommune, og Pia Gjellerup, Center for Offentlig Innovation, her foreviget i deres britiske trenchcoats. De har ikke talt sammen siden.