1 år med COI

Milepæle, overvejelser og beslutninger - det første år med COI er tilbagelagt.

En julehilsen fra medarbejderne i COI

9. januar 2014 åbnede jeg døren til Center for offentlig Innovation. Rejsen mod en mere innovativ offentlig sektor var begyndt. Det første år har været præget af en række milepæle. De fleste knyttet til igangsætning. Meget er lykkedes. Vi fik godkendt vores handlingsplan af parterne den 14. maj 2014. På det tidspunkt havde vi gennemført en kvalitativ analyse af innovationslandskabet, som allerede gav os mange værdifulde kontakter og indsigter.

Sideløbende er der kommet mange betydningsfulde kontakter til – lige fra små grupper af engagerede medarbejdere, over indsigtsfulde forskere og ambitiøse ledere til beslutningstagere i organisationer og folkevalgte forsamlinger. Tak for modtagelsen, åbenheden og interessen. Det har været med til at kvalificere det arbejde, vi er sat i verden for at lave: Skabe en mere innovativ offentlig sektor, der på én gang udvikler mere kvalitet og effektivitet for borgerne og skaber spændende arbejdspladser for medarbejderne.
 
Meget af det, vi kommer til at vise i 2015, er blevet forberedt i 2014. Vi kommer til at se verdens første innovationsstatistik, der vedrører den offentlige sektor. Vi kommer til at vise de første konturer af innovationslandskabet i en kortlægning, der rummer dynamik og udvikling. Og vi kommer til at præsentere veje til systematisk spredning af innovative tiltag.

Undervejs vil vi sætte blus på de personlige møder om konkret innovation i form af en innovationspraktik. Vi har forberedt, men søgt at holde en smule under låg, aktiviteter knyttet til innovative medarbejdere og ledere og til udvikling af rollen som politisk leder af innovation. De låg løftes i 2015 sammen med de første tiltag vedrørende dokumentation af effekt.
 
Vi har gennem det første år mødt mange mennesker mange steder i landet. Nysgerrige eller vidende om innovation – forhåbentlig mere nysgerrige og mere vidende, når vi har sagt på gensyn. Vi glæder os til at møde flere og til at have mere med i vores bagage, som kan bidrage til en fælles indsats for innovation i den offentlige sektor – noget, der bryder med det, vi er vante til, stort eller småt, men af værdi og omsat til virkelighed.