Innovationscafé: Vilde problemer – hvordan leder og styrer vi i vildnisset?

Hvordan leder vi organisationer, der arbejder med vilde problemer? Hvad er virksomme greb og opmærksomhedspunkter? Få svar og ny viden til CO-PI’s Innovationscafé den 31. oktober kl. 9.00-10.15.

Vilde problemer er svære – måske endda umulige – at løse inden for eksisterende rammer: De mangler tydelighed i deres form og mulige løsninger, og er kendetegnet ved hverken at have én ejer af problem eller løsning.

Vilde problemer sætter derfor andre vilkår for ledelse. I de seneste år er der gjort erfaringer med, hvordan gamle og nye greb fra innovations- og ledelsesværktøjskasserne kan gøre aftryk på vilde problemer.

Fokus på porteføljer, partnerskaber og ledelse på tværs

Der arbejdes på nye måder med porteføljer, strategiske partnerskaber og ledelse på tværs. Med de nye måder er der opstået behov for, at vi skal træne vores forestillingsevne om, hvad ledelse er, når det handler om vilde problemer.

På Innovationscaféen dykker vi ned i nogle af de erfaringer, der er gjort, når vi skal lede og styre på tværs af organisationer og aktører, mens vi bevæger os gennem vildnisset i jagten på nye og markant anderledes løsninger.

↓↓↓ Jeg vil tilmelde mig nu ↓↓↓

Du kan møde:

Vi tager udgangspunkt i tal fra CO-PI’s Innovationsbarometer og får besøg af to stærke eksperter:

  • Anette Engelund Friis er Mission Director i Agrifoodture, som er et partnerskab af nationale og internationale universiteter, vidensinstitutioner og virksomheder med grønne ambitioner om at transformere fødevareproduktionen i Danmark.
  • Vibeke Normann Andersen, direktør, SUS - Socialt Udviklingscenter, der nytænker og designer samarbejder om social innovation, og som inddrager brugernes stemmer og skaber nye svar på systemiske komplekse problemer.

Innovationscaféen foregår digitalt den 31. oktober 2023 kl. 9.00-10.15.

Nogle af spørgsmålene vi søger svar på:

  • Hvordan kan vi lede og styre på tværs af aktører og organisationer i jagten på nye svar på vilde problemer?
  • Hvad lader til at være virksomme greb?
  • Hvad virker ikke?

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Tilmeld dig Innovationscaféen 

Hvordan foregår det?

En Innovationscafé er et kort og uformelt format, hvor du både får inspirationsoplæg om et emne og mulighed for at netværke og have dialog i mindre grupper.

Efter en kort introduktion til dagens tema ved chefkonsulent i CO-PI Lene Krogh Jeppesen skyder Anette Engelund Friis og Vibeke Normann Andersen caféen i gang med to inspirationsoplæg.

I mindre grupper er der derefter dialog om vigtige pointer fra oplæggene og erfaring fra egen praksis samt opsamling på hvilke spørgsmål, det fortsat er vigtigt at få svar på.

Med inspiration fra spørgsmål formuleret i gruppesamtalerne får vi igen oplægsholdernes viden i spil.

Det praktiske:

Hvornår: Innovationscafeen afholdes den 31. oktober kl. 09.00-10.15 på platformen Zoom.

Målgruppe: Medarbejdere og ledere, der er interesserede i ledelse, vilde problemer og innovation. Du får netværk, viden og inspiration om emnet.

Pris: Gratis.

-->